Útok na exšéfa rozvědky. Zveřejňují fotky, SPZ a jména agentů BIS

08.02.2012 6:46

Advokátní kancelář Šachta and Partners zavelela po sérii drtivých mediálních úderů k protiútoku a založila internetovou stránku, kde zveřejňuje velmi citlivé informace z okruhu bývalého šéfa civilní rozvědky UZSI Karla Randáka. Ten nyní zodpovídá za investigativu v Nadačním fondu proti korupci.

Útok na exšéfa rozvědky. Zveřejňují fotky, SPZ a jména agentů BIS
Foto: Archiv
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

NFPK jako první zveřejnil informace o hospodaření pražského dopravního podniku, které nyní prověřuje policie. Jako nosné téma je nejvíce mediálně přetřásána 17 haléřová položka, která z každé prodané jízdenky měla plynout na účet lobbisty ODS Ivo Rittiga. Seriál odhalení ale pokračoval. Následoval patent na obrazovky v metru, vila paní Dvořákové, pofidérní majetkové propletence a nákup předražených televizí.

Údajné...

Šachta a spol pod vlastní hlavičkou založili internetovou stránku, kde fotografiemi odkrývají Randákovy spolupracovníky, bývalé agenty kontrarozvědky BIS a civilní rozvědky UZSI. Nezůstalo však jen u prozrazení identit. Na webu jsou zveřejněny SPZ, značky a barvy automobilů používaných NFPK, milostné poměry, dále způsoby, jakými Randák prý získává informace a dokonce adresa údajné kanceláře, odkud Randák provádí vyšetřování.

Foto: Karel Randák s redaktorkou Blesku

„Je mi to jedno, co o mě píší. Vůbec mě to nezajímá. Tento web jsem ani neviděl. Nechci zabřednout do nějakých mediálních přestřelek s Šachtovci, ale chci se soustředit na svou práci. O hospodaření dopravního podniku se veřejnost ještě něco dozví 15. února,“ konstatuje Randák.

Jména, fotky

Na stránce se dokonce objevila sekce, v níž se objevují fotografie údajných Randákových spolupracovníků...

"Jsem doživotně vázán mlčenlivostí pod sankcí několika let vězení. Nemůžu odpovídat na jakékoli otázky týkající se mého působení v UZSI, což se pochopitelně vztahuje i na jména spolupracovníků," připomíná v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Randák zákon.

Nečas si to myslí

Randák je navíc podle skladby článků nepřímo obviněn, že stojí za únikem dat z Úřadu vlády, na jehož konci stálo uveřejnění výše platu a prémií ředitelky Nečasova kabinetu Jany Nagyové.

"Vím, že si to pan premiér myslí, ale není to pravda, “ vyvrací Randák obvinění. Informace se totiž jako první objevila v deníku Insider, který vede novinářka  Sabina Slonková, s níž Randák v minulosti spolupracoval.

Původ informací je možná od kontrarozvědky

Podle exrozvědčíka se nyní po Praze pohybují bývalí agenti tajných služeb a policie, kteří nabízejí kompromitující materiály. "Viděl jsem už dost analytických materiálů a rešerší. Klidně mohli sehnat některé informace o mojí osobě od BIS,“ uzavřel Randák.

Válka

Advokátní kancelář Šachta and Partners vede s NFPK otevřenou válku. V pátek tisková mluvčí kanceláře Karolína Babáková redakci emailem sdělila, že na základě rozhovoru se zakladatelem fondu Karlem Janečkem, jenž ParlamentníListy.cz z kraje minulého týdne publikovaly, podává kancelář trestní oznámení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…