Vít Bárta se poučil. Příště prý bude opatrnější

20.12.2012 10:07

Vít Bárta může slavit. Někdejší šéf poslaneckého klubu Věcí veřejných a exministr dopravy se podle rozhodnutí odvolacího soudu nedopustil trestného činu, když svým tehdejším kolegům Jaroslavu Škárkovi a Kristýně Kočí předal bezúročné půjčky. I když do vězení nepůjde, pro příště si rozmyslí, komu dávat obálky s penězi.

Vít Bárta se poučil. Příště prý bude opatrnější
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

Bárta dostal rozhodnutí odvolacího soudu ve středu a tvrdí, že podoba, která se objevila v médiích, má formální odchylky. „Zřejmě se tedy jedná o jiný exemplář, který musel zveřejnit pan Škárka," řekl Bárta v rozhovoru pro server iDnes.cz. „Vzhledem k tomu, že to zjevně není ten můj exemplář, ale exemplář pana Škárky, tak to naznačuje, odkud vítr vane," dodal.

V čem se obě verze navzájem liší, ale nechce konkretizovat. Bárta očekává, že rozsudek u obvodního soudu bude po rozhodnutí odvolacího soudu osvobozující, a hodlá se stát předsedou Věcí veřejných.

Příště bude opatrnější

Po této negativní zkušenosti už si prý dá politik pozor, komu napříště předá obálku s penězi. „Musím říci, že je spousta velmi krutých zkušeností s politiky o tom, jak se dá jakýkoliv dobrý čin obrátit proti vám. Takže jestli mě to k něčemu vede, tak k výrazné opatrnosti v tom, komu věřit a komu ne," říká Bárta.

Na závěr rozhovoru vyjádřil poslanec spokojenost s výsledkem soudního řízení. „Jsem nesmírně rád, že se odvolací soud přiklonil k názoru prvoinstančního soudu, že pan Škárka se slečnou Kočí ze mě záměrně a zákeřně vylákali půjčku, kterou následně obrátili v úplatek s cílem mě politicky diskreditovat," uzavírá Bárta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…