Zakladatel Corrupt Tour dál vydělává na korupci a daří se mu

17.12.2012 21:20

Filosof Petr Šourek možná netušil, jakou pozornost vzbudí, když se rozhodl založit cestovní kancelář představující nejkřiklavější projekty v Česku opředené korupčním příběhem. Svým nápadem upoutal i zahraniční novináře. Jeho cestovní kancelář popsal i prestižní deník Wall Street Journal. Příběh Šourkovy firmy popisuje server Hospodářských novin.

Zakladatel Corrupt Tour dál vydělává na korupci a daří se mu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Cestovní kancelář přilákala pozornost českých novnářů i občanů, kteří se živí v jiném povolání. O zájezdy za korupcí je zájem. "Po českých novinářích se na Corrupt Tour vrhli novináři z celého světa. Japonský televizní štáb jel taxíkem za autobusem do Ústí nad Labem, kde si 'účastníci zájezdu' prohlíželi park, v němž jedna lavička vyšla na 10 tisíc," píše server.

Vynáší i korespondence s nemocnicí v Motole

Přitom je třeba mít na paměti, že Šourek se svým projektem nehledal nějakou mezeru na trhu, prý se pouze snažil dát najevo, že se mu nelíbí cesta, kterou Česko kráčí. Zájemci díky tomuto nápadu dostali možnost prohlédnout si obydlí lobbisty Romana Janouška a dokonce si ho i vyfotit. Známý pražský podnikatel s kontakty na politiky dal posléze najevo, že mu tento zájem není po chuti.

Stejně nelibě neslo zájem cestovky vedení nemocnice v Motole, které firmě naúčtovalo čtyři tisíce korun za využívání jejich prostor. Turisté se v prostorách nemocnice mohli od průvodce dozvědět leccos o tzv. kuliších, tedy movitých klientech. Šourek nějaký čas odmítal ony čtyři tisíce zaplatit a s nemocnicí si dopisoval, ale nakonec částku uhradil.  

"Uznal jsem totiž, že tahle nemocnice pro nás má svoji cenu – je opravdu hodně významnou korupční pamětihodností," vysvětluje. Korespondenci nechal aspoň vytisknout a na tour ji prodává – a ty čtyři tisíce se mu už skoro vrátily.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…