Praha pomůže Jeseníkům s následky povodní

15.09.2009 19:45

Hlavní město plánuje darovat Jeseníkům 50 milionů korun jako pomoc na likvidaci povodňových škod.

Praha pomůže Jeseníkům s následky povodní

Rada hlavního města odhlasovala poskytnutí povodňové pomoci Jeseníkům. Pokud zastupitelstvo příští týden návrh schválí, věnuje Praha obci 50 milionů korun.

"Částku 50 milionů navrhujeme poskytnout obci s rozšířenou působností Jeseník s tím, že přerozdělení finančních prostředků zajistí se znalostí konkrétní situace v jednotlivých obcích," uvedl náměstek primátora Rudolf Blažek.

Podle něj velká voda zasáhla 21 obcí z celkových 24. Došlo k 41 sesuvům půdy, značné škody jsou na silnicích druhé a třetí třídy, podmáčeno je 915 budov.

Povodeň znečistila vodu ve více než 650 studních. Předběžný odhad na obnovu základní infrastruktury je odhadem 1,45 miliardy korun.

Praha již poskytla pomoc deseti obcím v Moravskoslezském, Olomouckém a Jihočeském kraji a čtyřem v Ústeckém kraji dohromady částkou 3,5 milionu korun. Dodala také vysoušeče, přikrývky, úklidové a prací prostředky třem jiným obcím v Moravskoslezském kraji.

Foto: mediafax.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

D.O.S.T. vyrazilo na Hrad, Klaus tentokrát nepřišel

18:12 D.O.S.T. vyrazilo na Hrad, Klaus tentokrát nepřišel

Skupina konzervativců s názvem Sdružení Akce D.O.S.T uspořádala letos již druhý ročník pochodu na Hr…