"Normální chlap" na Hradě nebude. Starosta Kvapil raději podpořil Bobošíkovou

16.08.2012 17:45

Zatímco se neustále objevují noví a noví zájemci o prezidentský úřad, jeden z kandidátů z boje naopak odstoupil. Luděk Kvapil, starosta středočeské Kmetiněvsi, se rozhodl svou kandidaturu stáhnout a podpořit Janu Bobošíkovou.

"Normální chlap" na Hradě nebude. Starosta Kvapil raději podpořil Bobošíkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Starosta Kmetiněvsi na Kladensku, který začátkem roku avizoval svůj zájem stát se hlavou státu, nyní z prezidentské volby odstoupil. Svým sympatizantům doporučil zvolit Janu Bobošíkovou, za jejíž stranu Suverenita bude kandidovat do krajského zastupitelstva.

Kvapil byl v únoru jedním z prvních kandidátů, kteří zájem o prezidentskou funkci oznámili. „Lidé jsou znechuceni chováním většiny politiků. Třeba se naštvou a začnou volit kandidáta, jako jsem já - obyčejného normálního chlapa,“ řekl starosta, když představoval svůj záměr.

Důvodem odstoupení je  podle něj fakt, že volba přestává být důstojná a médía začala favorizovat jen některé kandidáty. „Jsem člověk realistický a soudný, je to mé svobodné rozhodnutí,“ vysvětlil. Zároveň podpořil předsedkyni strany, za kterou kandiduje do středočeského zastupitelstva. „Jana Bobošíková je kandidátem důstojným a obratným, kterého bude respektovat i zahraničí,“ uvedl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

4:44 „Spalovací motory? Ať jsou pekelně drahé.“ Lídři SPOLU řidičům

Spalovací motory je třeba hodit na smetiště dějin. Varianta syntetických pohonných hmot je rovněž za…