Zeman k politikům: Nekecejte už do Janotova balíčku a schvalte ho

23.09.2009 11:36

Bývalý premiér Miloš Zeman kritizuje ekonomy i politiky za to, jak přistupují k řešení krize a Janotově balíčku. Jeho výtky směřují hlavně k ČSSD.

Zeman k politikům: Nekecejte už do Janotova balíčku a schvalte ho

Někdejší premiér za ČSSD Miloš Zeman své stranické následovníky nijak nešetří. Na finančním fóru Zlaté koruny ve středu v Praze sociální demokraty ostře kritizoval za záměr pozměňovacími návrhy upravovat balíček úsporných opatření připravených ministrem financí Eduardem Janotou.

"Se zdvořilostí sobě vlastní bych poprosil všechny parlamentní strany, aby do Janotova balíčku už nekecaly, protože to je jediná dobrá služba, kterou mohou této zemi poskytnout," prohlásil Zeman ve zjevné narážce na sociální demokraty. Ti spolu s KSČM jako jediní ze současných sněmovních stran odmítli hlasovat pro Janotův balíček beze změn.

Janotu by prý Zeman kritizoval za to, že do svého balíčku nezařadil progresi. Rovná daň je podle něho "podobná pitomost jako třináctý důchod či šrotovné." Nic lepšího než Janotův balíček podle Zemana ale politici nevymyslí.

"Úřednická vláda narozdíl od politiků nemusí kupovat hlasy voličů, ale je tu proto, aby řešila situaci," řekl Zeman.

Cena za voliče? 2400 korun

Za typický příklad "kupování" hlasů voličů Zeman označil záměr ČSSD prosadit třináctý důchod. "Třináctý důchod v závratné výši 2400 korun má být zřejmě na naší politické scéně cena za jeden volební hlas," prohlásil.

Vedle politiků Zeman počastoval několika poznámkami i ekonomy a novináře. "Jestliže se ani nositelé Nobelovy ceny za ekonomii nedokážou shodnout na nějakém rozumném konsenzu, co potom mohou vědět ti, kteří dosud žádnou Nobelovu cenu za ekonomii nezískali? Ekonomy je nejlépe vyslechnout a potom s úctou schwarzenbergovsky usnout," řekl na adresu ekonomů Zeman.

Ještě ostřeji se vyjádřil směrem k ekonomickým novinářům. "Tato banda idiotů nám například zobrazovala pobaltské ekonomiky s jejich rovnou daní jako tygry. Nebylo by vhodné přiznat, že pobaltští tygři už jsou jen vhodní vycpání?"

Finanční fórum Zlaté koruny probíhá ve středu v pražském Top hotelu. Vedle Zemana se ho účastní i například ministr Eduard Janota, předseda ODS Mirek Topolánek, bývalý ministr financí Miroslav Kalousek či viceguvernér ČNB Miroslav Singer.

Foto: Mediafax

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ondřej Leinert

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…