Hloupost v plné nahotě, tvrdí Bém o Svobodových plakátech

26.01.2010 9:26

Billboardová kampaň Cyrila Svobody rozčílila pražského primátora víc než nedělní diskuse v televizním studiu.

Hloupost v plné nahotě, tvrdí Bém o Svobodových plakátech

Pokud Cyril Svoboda a Pavel Bém uspějí v jarních volbách, budou z nich adepti na největší rivaly sněmovny. A možná i na nejhlasitější. Jejich přestřelky okolo aféry Opencard už dávno nemají povahu politické diskuze.

Jak informovaly ParlamentníListy.cz, šéf lidovců zaplatil v Praze billboardy, které kvůli nepovedené kartě Pražana obviňují primátora ODS z tunelování. Svoboda na nich opakuje, co po primátorovi chce už měsíc - rezignaci. A Bém znovu vypěnil.

Čtěte více: Billboardy proti Bémovi platí Svoboda z vlastní kapsy

"Nejenže nemám důvod odstupovat, ale ještě mám příležitost ukázat hloupost pana Svobody v plné nahotě," napsal Bém ParlamentnímListům.cz s tím, že si Svobodovo počínaní zasluhuje diagnózu.

Předseda KDU-ČSL, který proti Bémovi kandiduje ve volbách do sněmovny z prvního místa pražské kandidátky, bere plakátovou kampaň naprosto vážně. „Samozřejmě čekám, že odstoupí. Jinak bych to nedělal," řekl serveru k billboardům předseda KDU-ČSL.

Bém se sice na Facebooku omluvil za to, že byl na Svobodu hrubý v nedělní televizní debatě. Ovšem jen co se k němu donesla hesla z billboardů, výčitky ho přešly.

Čtěte více: Bém na Facebooku: Kvůli debatě se Svobodou mám nečisté svědomí

"Nemá ani vize, ani řešení, ani voličské preference, a to je pravděpodobně příčina jeho zoufalého jednání. Je mi ho líto, protože jej znám," říká nyní formální dvojka pražské kandidátky ODS.

A pokračuje: „Svoboda s neuvěřitelnou a neomluvitelnou neznalostí věci obviňuje, napadá, kritizuje. Nic pozitivního nepřináší, protože to asi nejspíše ani neumí. Tento nekorektní, neférový a hloupý styl politického boje je pro mne výzvou."

„Bémovka jsme říkali mamince"

Billboardy za šedesát tisíc korun nad pražskou Jižní spojkou hlásají, že na magistrátu bují korupce a že „Praha nepotřebuje tunel Bémovka".

"Bémovka jsme říkali naší mamince, a ta se mě ještě zaživa ptala: Kdy už konečně bude mít Praha dostavěné tunely a okruhy? Takže ta by měla z tunelu Blanka za dva roky radost," chytl se primátor městského okruhu.

Svobodovy výčitky k projektu Opencard, který podle prvotního auditu připravil město o 888 milionů, nevynesl ani korunu a Pražany nezajímá, nicméně označil za lži. „Zatím jsem jich napočítal 21," dodal.

Lidovci Bémovi vyčítají také údajně nevýhodné smlouvy na dodávky vody do metropole, pronájem Škodova Paláce a pronájem Výstaviště firmě Incheba.

Přesto pět měsíců před volbami vypadá situace lépe pro primátora. Dle posledního průzkumu STEMu by občanští demokraté získali ve sněmovně 59 křesel, a Bém by do jednoho z nich s přehledem usedl.

Kdežto preference lidovců se pohybují na samém prahu sněmovny. Podle STEMu byly začátkem ledna na šesti procentech.

Související články:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Černý

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…