Topolánek byl arogantní a ODS nešlo o lidi, říká Slámová

19.02.2010 3:52

Někdejší obhájkyně Jiřího Kajínka práskla dveřmi v ODS a teď bude stát po boku Jany Bobošíkové. Ta si novou tvář kandidátky své strany nemůže vynachválit. "Jde jí o vymahatelnost práva, ne o koryta," říká o ní.

Topolánek byl arogantní a ODS nešlo o lidi, říká Slámová

Strana Suverenita - blok Jany Bobošíkové představila ve čtvrtek svou volební lídryni pro pražskou kandidátku. Nebude jí předsedkyně Bobošíková, ale nová tvář strany, advokátka Klára Slámová. 

Slámová byla až dosud členkou ODS, za kterou před čtyřmi lety kandidovala do sněmovny. Z politiky strany vedené Mirkem Topolánkem je však prý zklamaná, a proto se rozhodla ji opustit.

Vadí jí "celková neschopnost vedení ODS prosazovat zájmy společnosti a povýšit je nad své zájmy vlastní" nebo "nerespektování soudních rozhodnutí a zákona ze strany některých úředníků Magistrátu hlavního města Prahy, kteří jsou členové ODS", odpověděla serveru ParlamentniListy.cz v reakci na hlavní příčiny svého zklámání z politiky ODS.

Vymezila se i proti předsedovi ODS Mirku Topolánkovi. "Arogance, pocit neohroženosti. Obecné napadání všech státních zástupců, novinářů a soudců, aniž by k tomu měl legitimní důvod a potřebné znalosti v oblasti práva," vypočítala, co jí na Topolánkovi vadí.

Dlouhá jednání

Bobošíková si je jistá, že Slámová bude pro Suverenitu velkou posilou. "Paní Slámové jde o vymahatelnost práva, ne o koryta," řekla serveru ParlamentniListy.cz předsedkyně Suverenity.

Nápad, že by se první pražskou tváří strany stala právě Slámová, prý vzešel od Suverenity. A přestup to byl dlouho předem připravovaný.

"Máme rozjednané jedno velké jméno, nechte se překvapit" naznačovali už začátkem tohoto roku tajemně někteří členové Suverenity.

Bobošíková teď přiznala, že jednání se Slámovou probíhala "několik měsíců".

Obhajovala Kajínka i extremisty

Klára Slámová vstoupila do širšího povědomí jako advokátka vystupující v často mediálně exponovaných kauzách. Obhajovala například Jiřího Kajínka, organizátora CzechTeku Václava Šrouba nebo Milouše Jakeše a Josefa Lenárta.

"Mohli jste ji potkat na koncertě neonacistů, na 1. máje se objevila na akci Dělnické strany. Dlouhovlasé blondýně, kterou nepřehlédnete, říkají obhájkyně nácků," napsal o ní loni v červnu deník Mladá fronta Dnes. Slámová tehdy ke své práci na některých kontroverzních případech řekla, že "je to prostě byznys". Ideologii extremistů prý sama považuje za scestnou.

Bobošíková své kandidátce věří. "Je to její práce," říká. Se Slámovou se prý před uzavřením spolupráce dlouho bavila a při tom se utvrdila v názoru, že advokátka se veškerým kauzám věnovala z čistě profesionálních důvodů a žádné názory s údajnými extremisty nesdílí.

Foto: jirikajinek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ol

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…