Kocáb: Odborář Dušek by měl složit funkci

06.03.2010 19:20

Výroky odborového předáka Jaromíra Duška považuje ministr pro lidská práva a menšiny Michael Kocáb za neslučitelné s tak vysokým postem. Měl by zvážit odstoupení z funkce.

Kocáb: Odborář Dušek by měl složit funkci

„Veřejná slova osoby s takovým vlivem, jako má pan Dušek, jedině dokazují zvýšenou potřebu ochrany před diskriminací," sdělil ParlamentnímListům.cz ministr Kocáb.

Dodal, že šéf Svazu odborářů dopravy a služeb Dušek dehonestuje řadu politiků včetně premiéra Fischera a jmenovitě uráží homosexuály, čímž vystupuje proti duchu demokratické a tolerantní společnosti.

„Očekávám, že se předáci odborových organizací od takového jednání okamžitě distancují a vyzvou pana Duška k okamžité omluvě, eventuelně rezignaci," vyzval Kocáb.

Dušek: Bojím se tam ohnout pro tužku 

Kontroverzní odborář se nevybíravě opřel do vedení Českých drah. Na otázku, co si myslí o šéfovi podniku Petru Žaludovi mimo jiné prohlásil, že tento manažer ovládá dráhy spolu s dalšími homosexuály.

"Homosexuál Žaluda drží s homosexuálem Slamečkou, homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka. A na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet, a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy," řekl Jaromír Dušek pro Lidové noviny. Gustav Slamečka je ministr dopravy ve Fischerově úřednickém kabinetu, Josef Novák vede úřad vlády.

Další fakta k výrokům odboráře Duška shrnujeme v článku

Odborář Dušek: Dráhy jsou plné homosexuálů. Bojím se tam ohnout.

Odmítavé reakce TOP 09 a ČSSD.

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…