Odborář Dušek: Dráhy jsou plné homosexuálů. Bojím se tam ohnout

06.03.2010 14:10

Kontroverzní odborář se v rozhovoru s redaktorem Lidových novin nevybíravě opřel do vedení Českých drah. Na otázku, co si myslí o šéfovi podniku Petru Žaludovi mimo jiné prohlásil, že tento manažer ovládá dráhy spolu s dalšími homosexuály.

Odborář Dušek: Dráhy jsou plné homosexuálů. Bojím se tam ohnout

"Homosexuál Žaluda drží s homosexuálem Slamečkou, homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka. A na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet, a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy," řekl Jaromír Dušek pro Lidové noviny. Gustav Slamečka je ministr dopravy ve Fischerově úřednickém kabinetu, Josef Novák vede úřad vlády.

Bojím se ohnout pro tužku

Dušek v urážkách pokračoval slovy o tom, že se na půdě Českých drah se "bojí ohnout pro tužku na chodbě". "Já tam chci založit spolek čtyřprocentní menšiny heterosexuálů, abychom měli rovné příležitosti," uzavřel kontroverzní odborář.

K tématu: Reakce Jiřího Paroubka

Proti výrokům se již ohradil předseda Gayiniciativy Jiří Hromada. "Ať přinese důkazy, že pan Slamečka a další jsou ve svých úřadech neschopní. Ale jestli chce infikovat veřejnost tím, že homosexuálové mají nějaké komploty lidí, kteří se dostávají na svá místa jen díky sexuální orientaci, tak vytváří homofobní prostředí, o kterém si myslím, že už se nám v České republice dávno podařilo odstranit," řekl pro iDNES.cz.

Kalousek štve lidi proti odborům

O exministrovi financí Miroslavu Kalouskovi Dušek řekl, že štve lidi proti odborům. To prý když tvrdí, že i důchodci doplácejí na zvýhodněné režijní jízdenky drážních zaměstnanců. "Já kdybych začal rozebírat jeden Kalouskův benefit vedle druhého, tak zítra lidi vyrazej s vidlema a vyženou ho," pokračoval Dušek.

Ovšem ještě více by se lidí dotklo, kdyby zjistily, jaké nezdaněné výhody mají manažeři Českých drah. "To jim bude závidět i ten Kalousek. Má kartu na benzin bez limitu jako Žaluda?" naznačil Jaromír Dušek, čeho by se jeho slova mohla týkat.

Ozvala se i TOP 09

Svou nelibost se slovy odborového předáka vyjádřila i strana TOP 09 (dokument má redakce ParlamentníchListů.cz k dispozici), kde Kalousek zastává post místopředsedy. Předsednictvo nevyzývá Jaromíra Duška, aby se omluvil. Slušní lidé o jeho omluvu zajisté nestojí. O to důrazněji ale žádáme odborové svazy, aby se ve veřejné diskusi zdržely diskriminačních urážek a ponižování důstojnosti menšin a jasně se vyjádřily, že je v budoucnosti nehodlají diskriminovat," prohlásil předseda strany Karel Schwarzenberg.

Mstí se Dušek za své sesazení?

Dušek musel post odborového předsedy drah přede dvěma lety opustit kvůli neprůhlednému hospodaření opustit. Nařčení dodnes popírá a svazu nemůže přijít na jméno. Loni se do odborů sice vrátil, ale jako předák Svazu odborářů služeb a dopravy.

Jaromír Dušek tvrdí, že návrh na změnu zákona o DPH, který má zabránit vyššímu danění benefitů, napsali sami odboráři. Prý pak stačilo text novely „podstrčit" premiéru Janu Fischerovi.

Stalo se večer: Dušek se neomluví

Co také zaznělo v rozhovoru:
„... Jinak: homosexuál Žaluda drží s homosexuálem Slamečkou, homosexuál Slamečka má vazby na homosexuála Nováka (Gustav Slamečka je ministr dopravy, Jan Novák šéf úřadu vlády - pozn. red.). A na ministerstvu dopravy je těch homosexuálů natahanejch tak dvacet a ve vedení drah tak třicet, a tihle lidé absolutně ovládají České dráhy. To mi věřte. Já tam chci založit spolek čtyřprocentní menšiny heterosexuálů, abychom měli rovné příležitosti. Můžu vám říct, že se tam bojím ohnout pro tužku na chodbě."



Co padlo v minulosti ve Sněmovně směrem k homosexualitě:

Poslankyně Monika Horáková, 31.3.1999
"To, že homosexuální páry nebudou mít možnost osvojení dětí, je svým důkazem toho, že partnerské soužití osob stejného pohlaví se nedá srovnat nejen s manželstvím, ale ani s nesezdaným heterosexuálním párem."

Ministr kultury ČR Pavel Dostál, 31.3.1999
"Mám kamaráda, je mu 56 let. Měl tu smůlu, že se narodil baletce, která zemřela, jeho otec tanečník homosexuál ho vychoval. Vychoval ho tak, že nemám pocit, že byl postižen tím, že vyrůstal v homosexuálním vztahu dvou tanečníků. Ten je tak heterogenní, paní poslankyně, že by možná pohoršoval lidovce více než homosexuálové." (Smích v sále.)

Poslanec Vlastimil Tlustý, 16.12.2005
"Myslím, že pan kolega Jičínský a mnoho jiných ví, že se zde nebude hlasovat o toleranci k homosexuálům a homosexualitě. Ta totiž v této zemi dávno existuje a její veřejné deklarování, možnost homosexuální vztahy nejen udržovat, ale i vystavovat veřejně, je evidentní. Tady o žádnou toleranci nejde. V oné včerejší anketě třetina lidí se podivovala nad netolerantností některých politiků k tomu, že by snad homosexuální vztahy byly jakýmkoli způsobem postihovány, zakazovány či jim bylo bráněno."

Poslanec Jiří Třešňák, 16.12.2005
"Zaslechl jsem v kuloárech, že homosexualita je nakažlivá, ale to je opravdu strašení, které by mohlo snad zapůsobit na čerstvé absolventy mateřských školek."

Poslankyně Zuzka Rujbrová, 2.4.1998
"Skutečně se domníváte, že dva vdovci ve snaze vylákat od státu sociální dávky se veřejně a v rozporu se skutečností přiznají v naší společnosti ke své homosexuální orientaci? Nebo se domníváte - a někteří z vás to naznačovali - že by homosexuálové měli svoji homosexualitu prokazovat? V tom případě se ptám, jakým způsobem. A proč by ji potom neměli prokazovat heterosexuálové."

Poslanec Petr Vrzáň, 2.4.1998
"Postoje k homosexualitě prošly během posledních let značnými změnami souběžně s tím, jak se prohlubovalo poznání problematiky homosexuality a pochopení sociální situace homosexuálů."

Poslanec Jaroslav Zvěřina, 25.10.2006
"To, ze homosexualita je vrozena varianta lidske sexualni orientace, ostatne uz davno netvrdi jen homosexualove a homosexualni aktiviste, jak se v nekterych podanich, ktera jsem dostal, tvrdi. Je to proste shodne mineni naproste vetsiny odborniku, kteri se lidskym sexualnim chovanim zabyvaji, a oznacovat v dnesni dobe homosexualitu za nemoc a nabizet homosexualum leceni, to je prinejmensim neslusne, nejen vedecky neobjektivni."

Poslanec Václav Votava, 15.3.2006
"Nejsem homosexuál ani nikdo z mé rodiny není gayem nebo lesbičkou, dokonce ani mezi osobními přáteli nemám nikoho, kdo by patřil do této minority."

K tématu:
Šojdrová: Už nyní homosexuálové vychovávají děti. Zákon neměňme
Šojdrová (KDU-ČSL): Adopce dětí homosexuály jsou nepřijatelné
Lidovci o homosexuálech: Kocáb ničí tisíciletý řád světa
Kníže drží se Šojdrovou proti adopci dětí homosexuálními páry
Schwarzenberg: Neponižujte důstojnost menšin


Fotokoláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …