Brožová-Polednová možná dostane od prezidenta milost

31.03.2010 10:24

Někdejší prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová si možná celý svůj šestiletý trest ve vězení neodpyká. Prezident jí asi udělí milost.

Brožová-Polednová možná dostane od prezidenta milost

Bývalá dělnická prokurátorka Ludmila Brožová-Polednová zřejmě dostane milost. Tu již připravuje odbor legislativy a práva prezidenské kanceláře. Informaci přinesly středeční Lidové noviny. Hrad ale přípravu milosti pro Brožovou popřel.

Brožová-Polednová měla možnost využít již několika prezidentských amnestií, prý je ale  odmítla. Hrad propuštění prokurátorky, jež se podílela na justiční vraždě Milady Horákové, zvažoval už loni. Místo toho ale lidé z legislativního´odobru letos v polovině února podle Lidových novin potají upozornili soudy, že by se prokurátorku mohly vztahovat dávné prezidentské amnestie.

Pro Brožovou platí amnestie

Soud v Hradci Králové před měsícem rozhodl, že tři amnestie z let 1953, 1955 a 1990 ubírají Brožové-Polednové po dvou letech z jejího šestiletého trestu, a tak by měla být hned propuštěna.

Žalobci ale proti verdiktu podali stížnost a o propuštění prokurátorky musel minulou středu rozhodnout Vrchní soud v Praze. Výsledek zatím neoznámil, ale podle neoficiálních informací deníku Právo ponechal Brožové-Polednové z jejího trestu tři roky.

Středeční Lidové noviny uvádí, že Hrad již výsledek jednání soudu zná, a proto se znovu začal zabývat udělením milosti. Zástupce Klausova kancléře Jiřího Weigla Petr Hájek ale nechtěl celou situaci komentovat. "Nemohu se k tomu vůbec vyjadřovat, řeknu no comment," uvedl.

Více čtěte:
Brožová-Polednová má možnost dostat se z vězení

Foto: Mediafax 

    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…