Na pražském Klárově řvali dinosauři. John zahájil kampaň

20.04.2010 13:24

Strana Věci veřejné zahájila svou předvolební kampaň ve velkém stylu. Na pražském Klárově nechyběly obří plakát viditelný z Karlova mostu, značka zakazující vstup dinosaurům, či dvě nabitá děla.

Na pražském Klárově řvali dinosauři. John zahájil kampaň

Oficiální zahájení předvolební kampaně Věcí veřejných na pražském Klárově provázela velkolepá show. Na třípatrové budově na nábřeží si "véčkaři" pověsili obrovský plakát s hesly „Konec politických dinosaurů, volte VV" nebo „Už jen pár kroků k Úřadu vlády".

Že bude kampaň VV zaměřená tvrdě proti takzvaným „politickým dinosaurům" svědčily i hodiny odpočítávající minuty do voleb - v podání véček tedy do konce éry dinosaurů. Hudbu z reproduktorů občas přerušil řev praještěra následovaný hlasem předsedy Radka Johna.

Pryč s Grossy, Paroubky a Topolánky

Věci veřejné si pro svůj mítink vybraly pražský Klárov záměrně. Na dohled je Poslanecká sněmovna, Hrad i Úřad vlády. "Tyto instituce byly líhní politických dinosaurů. Tam se žilo dobře Grossovi, Paroubkovi, jejich poradci Zdeňku Doleželovi i panu Topolánkovi. VV vznikly proto, aby se tito dinosauři znovu nezahnízdili v těchto krásných budovách," prohlásil směle lídr VV.

Otázkou je, zda si představitelé strany vybrali i správný čas, protože většina přihlížejících byli novináři. Běžný příznivec této strany je v poledních hodinách spíše v práci nebo ve škole a skutečných fandů proto přišlo jen několik desítek.

Třetí fáze: Neztratit preference

To ale nikterak neubralo Johnovi na vlastní sebedůvěře. "Přichází poslední třetina tohoto zápasu. V první šlo o to, prosadit jméno VV v povědomí občanů menších měst a obcí. To se podařilo, ví o nás 96 procent české veřejnosti. Ve fázi druhé měli lidé dostat náš program, i to se podařilo částečně díky antikampani ostatních politických stran, za což jim ze srdce děkujeme. Následuje třetí fáze. V poslední době oscilují naše preference mezi 8 až 12 procenty, teď jde jen o to neztratit je."

Předseda véček v průběhu mítinku symbolicky odpálil obléhací dělo, namířené proti Úřadu vlády.

Bárta pošle do ulic drsné hochy

Volební manažer Vít Bárta svého předsedu doplnil. "Dosud šlo o věcnost. Nyní ale přecházíme na emoce," prohlásil pod obřím dinosaurem. VV chtějí využít toho, že jsou jediná neparlamentní strana, která zřejmě vstoupí do sněmovny. Logo s tyranosaurem je prý symbolem. Oni dinosauři jsou mírumilovná zvířata, ale tenhle poddruh, tyranosaurus, byl v druhohorách opravdový problém. A tento poddruh se také rozšířil v České politice," vysvětlil.

Do ulic by se příští týden měly vydat "hlídky VV". Ty mají pomáhat občanům tam, kde jsou problémy s dealery drog, permanentním rušením nočního klidu a jinými jevy narušujícími občanské soužití. "Mnohem prospěšnější, než rozdávat párky," dodal Bárta.

Mluvčí strany Petra Hrušová závěrem avizovala novinářům, že v květnu strana zahájí zcela jiný program. "Ještě to nemůžu prozradit, ale v květnu to rozjedeme," slíbila Hrušová. 

Čtěte také:
John a Klasnová: Zachraňme prostitutky. Pryč s černým nadstandardem

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…