Bývalí lidovci? Bezpáteřní političtí turisté, tvrdí web Kdu-csl.info

23.04.2010 6:06

Jiří Čunek mezi lidmi známý též jako „Čuňas" a Michaela Šojdrová, která vystupuje pod přezdívkou „Madam" se sešli na webu Kdu-csl.info. A nejsou tam sami. Sekunduje jim i „ zdatný politický turista" Bursík.

Bývalí lidovci? Bezpáteřní političtí turisté, tvrdí web Kdu-csl.info

Web Kdu-csl.info si klade za cíl seznámit své návštěvníky s politikou a osobnostmi KDU. Jedná se o tvorbu nadšeného fanouška lidové strany, sami lidovci ji podle mluvčí KDU-ČSL Martiny Kaderové nehodlají komentovat.

„Web jsem dosud neznala. KDU-ČSL s ním nemá nic společného," zdůraznila Kaderová pro ParlamentniListy.cz.

A co tedy na webu najdete? Osobní názory jeho autora na politiku KDU a  jednotlivé bývalé i současné členy této strany. V těch se například dozvíte, že Jiřímu Čunkovi, kterého se autor zastává v korupční aféře a odsuzuje jej v postoji vůči Romům, se mezi lidmi říká „Čuňas".

Jiří Čunek však není jediným lidovcem, který má svou přezdívku. Místopředsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová například vystupuje jako „Madam" v organizacích Orla a Junáka.

Cyrile, nejsi vítán, vzkazuje lidovecká volička

Autor webu je zjevně fanoušek lidové strany a tak se není čemu divit, že bývalé lidovce neoznačil zrovna lichotivými přízvisky. Martin Bursík je tak znám jako „zdatný politický turista" a Miroslav Kalousek je „některými považován za symbol bezpáteřnosti".

Zajímavou součástí webu je diskuse, kde lidé píší vzkazy členům KDU. Což je vzhledem k neexistující spojitosti mezi stránkami Kdu-csl.info a oficiálními stránkami lidovců zarážející.

V diskusi si může čtenář přečíst jak slova chvály, tak i nadávky na lidovce. Většinou se jedná o hlasy zklamaných lidoveckých voličů. Jedna z nich například komentuje přestup Cyrila Svobody z pražské na hradeckou kandidátku: „Pane Svoboda, dnes se dozvídám ze zpráv na netu ,že zvažujete kandidaturu v Hradci Králové. Prosím abyste od toho upustil a zůstal tam kde jste.V Hradci Králové o Vás nikdo nestojí," píše rozhořčená Valerie Marková.

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…