Tvrdík: Nepravdivé informace o výši naší kampaně už řeší právníci

09.05.2010 11:37

Podle TNS-MI a Mediaresearch zaplatila ČSSD za kampaň přes 200 milionů korun, nejvíc ze všech. Volební manažer sociální demokracie Jaroslav Tvrdík považuje čísla za lživá.

Tvrdík: Nepravdivé informace o výši naší kampaně už řeší právníci

„Investice ČSSD tvoří ve sledovaném období (od začátku roku do 25.dubna) více než 50 procent veškerých monitorovaných investic v kategorii politické inzerce," cituje server z dokumentu.

Tyto údaje ovšem považuje šéf volební kampaně ČSSD Jaroslav Tvrdík za nepravdivé. Jeho strana se proti nim hodlá bránit.

„Naši právníci již připravují žádosti o nápravu ke společnostem zveřejňujícím tyto nepravdivé údaje," řekl Tvrdík ParlamentnímListům.cz

Dvakrát více než ODS

Druhou nejbohatší stranou se v tomto ohledu ukazuje ODS s účty za 102 milionů korun. Na třetím místě jsou Věci veřejné s útratou 32 milionů. Následují je Strana práv občanů - Zemanovci s cirka 9 miliony, Suverenita s 3 a půl miliony, komunisté s dvěma a čtvrt miliony a TOP 09 s jedním a půl milionem korun.

Podle průzkumu všechny zbývající strany vyplatily za politickou reklamu jeden a půl milionu korun.

Server zároveň uvádí, že jmenované částky budou ve skutečnosti vyšší: „Za duben jsou k dispozici data jen za tisková média, a na rozdíl od období leden - březen chybí internet a venkovní reklama, takže lze předpokládat, že výsledné částky budou ještě vyšší."

Když naposledy při loňských eurovolbách TNS-MI zveřejnila svá čísla, volební manager ČSSD Jaroslav Tvrdík je popřel s tím, že výzkumy vycházejí z běžných cen a nepočítají s množstvími slevami a dalšími bonusy.

Více:
Cena kampaně? ČSSD i ODS prý po volbách prozradí, kolik stála
ČSSD se na Ústecku zaměřila v kampani na Miloše Zemana

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…