Langerovo eso: ODS bude proti Paroubkovi demonstrovat z obýváku

11.05.2010 16:08

Občanští demokraté nabízí odpůrcům Jiřího Paroubka možnost, jak protestovat přímo z obýváku. 25. května, pouhé tři dny před volbami, uspořádá na netu tzv. virtuální demonstraci.

Langerovo eso: ODS bude proti Paroubkovi demonstrovat z obýváku
Šéf kampaně ODS Ivan Langer chce projektem poukázat na násilí na mítincích, napadání politiků rodinnými příslušníky a podobně. „Demonstrace vypukne 25. května ve 14 hodin a bude trvat asi patnáct minut," informoval Langer.

Zájemce se na ní může dostat přes stránky virtualnidemonstrace.cz, kde si vytvoří svého „avatara," toho může vybavit i protiparoubkovským heslem. „Tady mají demonstranti jedno jisté, nikdo je nebude perzekuovat kvůli jejich názoru," uvedl Langer. Lidé z ODS pak účastníky na konkrétní termín a čas upozorní e-mailem.

Během demonstrace má vystoupit i Petr Nečas, respektive jeho avatar, s radikálním projevem, na něm si ale mohou smlsnout jen registrovaní účastníci. Vulgaritám a nevhodným výrazům chce ODS předejít tím, že hesla preventivně zkontroluje. Průběh demonstrace ale možná shlédne i veřejnost. „Možná s tím půjdeme do veřejného prostoru, neříkám zrovna, že před Lidový dům," naznačil Langer.

Související:
Nečas představil svůj tým, kontroverzní tváře neukazuje

Jako v Second Life

ODS je podle Langera sama zvědavá, kolik lidí se do projektu první virtuální demonstrace zapojí, akci hodlá ODS propagovat čtrnáct dní předem. Inspiraci našla strana v projektu virtuálního života Second Life. „Doufám, že jsme lidem z webu ČSSD nepřidělali moc práce, oni teď také začnou pracovat na svých stránkách," poznamenal škodolibě Langer.

Na webu Virtuální demonstrace pracuje podle Langera maximálně pět lidí. „Nebráníme se ale přijmout další pomocníky, pokud počet účastníků bude v desítkách nebo dokonce stovkách tisíc lidí," dodal optimisticky naladěný Langer.

Nápad ODS má přitom potenciál tyto desetitisíce oslovit. Například prvních dvanáct hodin od spuštění projektu „Váš hlas rozhodne" zaznamenalo webové počitadlo 55 tisíc přístupů. Některé protiparoubkovské facebookové skupiny také disponují desítkami tisíc členů, v poslední době se hovoří zejména o iniciativě „Volíme proti Paroubkovi," z jejíž dílny pochází akce Červené úterý.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Petr Mašek

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…