Zemanovci jsou sami extremisté, opáčí ředitel islámského centra

26.05.2010 8:44

V očích muslimů je Miloš Zeman stejnou volební alternativou jako ultrapravicová Dělnická strana sociální spravedlnosti. Myslí si to ředitel Islámského centra v Praze Vladimír Sáňka.

Zemanovci jsou sami extremisté, opáčí ředitel islámského centra

Desetitisícová islámská komunita v Česku favorita do parlamentních voleb nemá. Zato ale ví, koho určitě volit nebude. Na černou listinu muslimů, které jinak dominují ultrapravicové partaje, přivedl SPOZ svými výroky předseda strany Miloš Zeman.

A olej do ohně nyní přilil místopředseda Vladimír Hönig. Přihlásil se k diskusnímu zájmovému kroužku Islám v ČR nechceme.

"Nedělá mi to radost, když se ve společnosti objevují takovéto vyloženě extremistické pohledy. Tito lidé vůbec nerozumí tomu, co pro náš osobní život islám znamená a chtějí to tady zakazovat. To do demokracie vůbec nepatří," zahazuje volební lístek zemanovců Vladimír Sáňka, ředitel Islámského centra v Praze.

Zeman už si za své protiislámské výroky vysloužil trestní oznámení a kritiku občanských iniciativ, že zneužívá xenofobní nálady ve společnosti, aby upoutal voliče.

„Nechápu jak politik na této úrovni může takto mluvit, a kdo z nás to slyšel, Zemana určitě volit nebude. Stejně jako Dělnickou stranu sociální spravedlnosti nebo jiné, které se vymezují vůči přistěhovalcům a menšinám," pokračuje v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz Sáňka.

Každý bude volit podle sebe, Zemana ale těžko

Organizace zastupující zájmy menšin stále silněji apelují na své posluchače, aby nerezignovali na své občanské právo a šli volit. Například Asociace romských občanských iniciativ přímo Romům doporučuje, aby dali hlas ČSSD. Ne tak ovšem pražské islámské centrum.

Související:
Paroubek moc slibuje. Volit jej nebudu, tvrdí Gipsy.cz
Aktivisté burcují Romy k volbám. Program ČSSD je prý nejlepší

"Nějaký manuál, to tedy nemáme. Necháváme to čistě na každém z nás, jak se rozhodne. A že bychom někomu nějakou stranu doporučovali, to už vůbec ne," tvrdí Sáňka. Dodal navíc, že podle něho se v Česku politické strany programově nevymezují proti muslimům v takové míře jako v západní Evropě, například v Nizozemí.

Hönig, podobně jako před ním Zeman, na internetu varoval čtenáře před údajnou hrozbou islámského fundamentalismu v Evropě. Šéf SPOZ si začátkem měsíce vysloužil trestní oznámení za výrok, že se „budeme muset rozhodovat mezi civilizací lásky a civilizací nenávisti".

ČTĚTE TAKÉ:
Zemanovec Hönig proti muslimům: V ČR vás nechceme
Hrdina (VV): Kolik muslimů znáte osobně, pane Hönigu?

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…