Onderka (ČSSD): V Brně vznikne Jižní centrum

27.05.2010 4:14

Plnohodnotné území bude sloužit občanům i návštěvníkům města.

Onderka (ČSSD): V Brně vznikne Jižní centrum

Město Brno začíná realizovat projekt, jehož cílem je vytvořit tramvajové spojení pro vznikající Jižní centrum a zlepšit tramvajovou trasu do Komárova. Tato významná akce má název Tramvaj Plotní.

Rada města Brna 25. května 2010 schválila smlouvu se Sdružením pro Tramvaj Plotní zastoupeným firmou D.I.S., spol. s r. o., v objemu 263 104 627 korun na tzv. nultou etapu stavby Tramvaj Plotní.

Zhotovitel provede demolice více než třiceti objektů především v oblasti ulic Dornych a Plotní, aby tak připravil prostor pro vlastní realizaci tohoto projektu. V rámci této etapy bude také rekonstruovat kanalizaci v oblasti Komárovského nábřeží, konkrétně od vyústění do Ponávky, respektive napojení na stávající kanalizační sběrač (stoku „B") po ulici Svatopetrskou. V rámci obnovy kanalizace bude v území zachována jednotná kanalizační soustava. Zhotovitel vybuduje veškeré související kanalizační objekty a propojí kanalizaci na budoucí retenční nádrž Jeneweinova.

Dále čtěte: Onderka (ČSSD): Bazén za Lužánkami zachráníme

„Tramvaj Plotní je jedním z projektů, které přispějí ke vzniku Jižního centra. Tuto novou městskou čtvrť připravují odborníci tak, aby byla plnohodnotným územím, které by sloužilo Brňanům i návštěvníků našeho města. Brno tak využívá skutečnosti, že u svého historického středu má desítky hektarů nezastavěných a nevyužitých ploch," uvedl primátor města Brna Roman Onderka. 

Projekt Tramvaj Plotní představuje soubor staveb v celkovém rozsahu finančních prostředků dvě miliardy korun. Zahrnuje kompletní rekonstrukci ulic Plotní a Dornych včetně oprav inženýrských sítí, přeložku tramvajové trati  z ulice Dornych na Plotní a v ulici Dornych vytvoření čtyřproudové komunikace. Předpokládaný termín realizace stavby je v letech 2010 až 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.