Méně alkoholu, více číst, doporučuje Paroubek Zemanovi

27.05.2010 16:31

Jiří Paroubek se ještě jednou před volbami opřel do všech svých rivalů. V projektu Všichni proti jednomu se ocitl pod palbou otázek sedmi protivníků a ne vždy dokázal odpovědět zcela klidně.

Méně alkoholu, více číst, doporučuje Paroubek Zemanovi

Šéf sociální demokrace byl poslední, na koho čekaly nepříjemné otázky od ostatních politických špiček. Některé dotazy v projektu Týden.cz ho zaručeně vyprovokovaly.

Zeman se předsedy sociálních demokratů zeptal, proč nemá ČSSD ve svém protikorupčním balíčku zákon o prokázání původu majetku. Podle Paroubka takový zákon jeho strana prosazuje a neváhal si rýpnout do Zemana: „Chápu, že slivovice a malinovice, na které nyní jede Zemák a jeho osazenstvo s M. Šloufem v čele, dává zapomenout na některá fakta."

Zemanovi vzkázal jednu radu: „Méně holdovat alkoholu a více číst. I váš oblíbený Churchill pil s mírou."

Pane kolego Nečasi, nemistrujte mě

Také na otázku Petra Nečase, který se ho ptal, zdali nezamýšlí restriktivní změny tiskového zákona, jako je tomu v sousedním Slovensku, reagoval Paroubek ostře: „Poté, co Topolánkova vláda předváděla s justiční mafií a následně s nátlakem na ČT ve věci poslance Wolfa, mne, pane místopředsedo, nemistrujte v otázce médií. Žádný takový zákon nechystáme."

Ze strany Radka Johna sklidil Paroubek kritiku za negativní kampaně a celkové zhrubnutí politické kultury. Opět zvolil útok místo odpovědi: „Politickou kulturu nejvíce poškodily skandály typu Opencard či Vaše nevýhodné smlouvy s VZP či Vaše kuchařka za čtyři tisíce/kus pro Lesy ČR."

Tvrdík není politik

Ondřej Liška konfrontoval Paroubka s intervencí Jaroslava Tvrdíka v Českém rozhlase. Kvůli jeho zásahu rozšířil rozhlas průzkumy preferencí mimo jiné o agenturu, s níž dlouhodobě právě ČSSD. Předseda ČSSD se bránil, že o Tvrdíkově kroku nevěděl. „Pan Tvrdík není politik, ale volební manažer, najatý za účelem vedení volební kampaně. Nevidím ovšem žádný problém v tom, když se průzkumy veřejného mínění zpřesní pomocí dvou nezávislých agentur."

Karel Schwarzenberg dostal na svoji otázku, proč dříve navrhl vyloučit z ČSSD bývalého chartistu Rudolfa Battěka, jen velmi stručnou odpověď. „Tato otázka je stará móda," odpověděl Paroubek a víc se nehodlal tímto tématem zabývat.

Související:
Paroubek mluví jak z rádia Jerevan,podotkl Nečas pod palbou otázek

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: apo

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…