Volby u Zemana: Zdravotní bílé víno a tlustý doutník

28.05.2010 12:50

Miloš Zeman nebude těsně před vyhlášením výsledků voleb popíjet svou oblíbenou becherovku. Nahradí ji bílým vínem. Tlustým doutníkem pak oslaví případný vstup do sněmovny, prozradil pro ParlamentníListy.cz.

Volby u Zemana: Zdravotní bílé víno a tlustý doutník

Strana práv občanů - Zemanovci (SPOZ) bude v sobotu napjatě očekávat výsledky voleb. Její lídr Miloš Zeman se poprvé bude snažit do sněmovny prorazit s jinou stranou, než s ČSSD, kde byl léta předsedou.

Šéf Zemanovců se nebránil zhodnocení současné sociální demokracie a zda je schopna vyvést zemi z hospodářské krize a zastavit zadlužování země. „Já jsem před pár dny v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes uvedl, že duo Paroubek - Sobotka by do dvou až tří let přivedlo zemi k bankrotu," konstatoval Zeman.

O předsedovi ČSSD Jiřím Paroubkovi je přesvědčen, že opravdu neumí držet slovo, tak jak to tvrdí také lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg. „Mám s tím dokonce osobní zkušenost," podotkl Zeman a dodal, že Paroubek je navíc nafoukaný politik.

Dám si místo becherovky vínko

V době, kdy byl Zeman premiérem, si rád pochutnával na becherovce. Dnes tvrdí, že ji již nepije. Jak ale bude prožívat hodiny do prvního volebního výsledku? „Tak jako jsem je prožíval vždy. Trpělivým čekáním a konzumací lehkého suchého bílého vína, kterým si léčím cukrovku," prozradil ParlamentnímListům.cz.

U vínka zůstane i v případě, že se „jeho" strana dostane do parlamentu. Navrch pak přidá i doutník. „Já doutníky kouřím pouze při mimořádných příležitostech. Toto bude nepochybně mimořádná událost, a proto si dám velký tlustý doutník," podotkl.

ParlamentníListy.cz také zajímalo, zda je expremiér pověrčivý. „Máte nějakou ´vítěznou´ kravatu, anebo třeba boty podobně jako Karel Gott, který si na vyhlášení výsledků TýTý či Českého slavíka pravidelně brával každou botu jinou?" zněl náš dotaz.  

„Boty mi připraví manželka a kravaty já moc nerad. Daleko raději chodím v rozhalence," odvětil na to lídr SPOZ.

Když bude volební výsledek slabý? Tak odstoupím

Zeman také tvrdí, že když strana SPOZ neuspěje, přijme za to osobní odpovědnost.

„Přijal bych zodpovědnost jako předseda strany a odstoupil. Nicméně bych straně dál pomáhal," zdůraznil. SPOZ ale zcela určitě bude podle něj kandidovat v komunálních volbách.

Čtěte také:


Foto: Jiří Němec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…