Co zlomilo Paroubkovi vaz? Velkohubost, Petra i podivné známosti

30.05.2010 10:58

Paroubkova ČSSD je sice matematicky vítězem voleb, ve skutečnosti ale zažila drtivou porážku. Svůj podíl na tom má i její lídr, který v sobotu oznámil rezignaci.

Co zlomilo Paroubkovi vaz? Velkohubost, Petra i podivné známosti

Předseda ČSSD Jiří Paroubek, který v sobotu oznámil svou rezignaci, avizoval, že za volební úspěch bude považovat zisk okolo třiceti procent hlasů. Jeho velkohubá prohlášení a sebejistota mohly spolu s agresivní antikampaní odradit mnoho voličů. Paroubek však provokoval i dalšími svými gesty. Nedělní Blesk vyjmenovává jeho sedm hříchů, které mu volič neodpustil.

Vy jste obyčejní lidé, já ale ne

Zatímco se na tiskových konferencích a mítincích oháněl slovním spojením "obyčejní lidé", pro něž prý právě on pracuje, sám obědval v luxusním hotelu Kempinski a jeho manželka se chlubila kabelkami za desetitíse korun.

Svým chováním ve stylu "kdo káže vodu, pije víno", tak zřejmě nahlodal důvěru mnoha set tisíc voličů. 

Afektovaná Petra

Mnohé z bývalých voličů ČSSD také mohl odradit způsob, jakým Paroubek zúčtoval se svou bývalou manželkou. Afektovaná podpora, kterou mu poté vyjadřovala jeho nová žena Petra, pak mnohým příznivcům sociální demokracie přímo vadila.

Podrazit Jiřího Paroubka mohly ale také jeho populistické kroky, například dočasné přestěhování do Teplic, které nebylo ničím jiným než propagandistickým činem "na efekt". A to voliči zřejmě prohlédli.

Na popularitě šéfovi ČSSD nepřidaly ale ani úzké vztahy s pochybnými osobnostmi typu Václava Kočky nebo Bohumila Ďurička.

Více čtěte:

Paroubek vyhrál, ale rezignoval. Následoval Svobodu a Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…