Věci veřejné zvládly výborně politický marketing, hodnotí Langer

31.05.2010 18:43

Místopředseda ODS Ivan Langer míní, že šéfem strany by měl být Petr Nečas. A ODS by neměla v případné vládě pustit funkci premiéra, finance a vnitro.

Věci veřejné zvládly výborně politický marketing, hodnotí Langer

Místopředseda ODS Ivan Langer, který je zároveň volebním manažerem strany a jenž se díky preferenčním hlasům ostatních kandidátů do sněmovny nedostal, míní, že jediným vážným uchazečem na předsedu ODS by měl být Petr Nečas, který stranu vedl do voleb po Mirku Topolánkovi.

"Nevidím nikoho jiného, kdo by mohl kandidovat na předsedu ODS," řekl Langer v Impulsech Václava Moravce.

Podle něj by Václav Klaus mohl pověřit místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku sestavením vlády jedině v případě, že by existovala reálná šance, že sestaví kabinet. A tuto variantu nepovažuje za pravděpodobnou.

Langer odmítl, že by byla pražská ODS propojena s Věcmi veřejnými. "Nikdy jsem neviděl žádný důkaz," řekl na Rádiu Impuls. Podle něj ale VV výborně zvládají politický marketing a díky němu uspěly i ve volbách, ve kterých získaly přes deset procent hlasů.

"Myslím, že vládní spolupráci míní vážně," dodal na adresu Johnovy strany. ODS by pak měla v případné vládě s VV a TOP 09 nepustit koaličním partnerům posty premiéra, ministerstvo financí a vnitra, prohlásil Langer.

Související:
Langer ve sněmovně končí. Bude z něho učitel

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…