Karlovarská opozice: Ve volbách nám pomohla „losovačka“

03.06.2010 16:36

Stěží uvěřitelnou bilanci přinesly výsledky voleb v Karlovarském kraji. Do parlamentu neprošel kromě dosavadního poslance KSČM Pavla Hojdy ani jediný z nasazených a mohutnou kampaní podporovaných lídrů.

Karlovarská opozice: Ve volbách nám pomohla „losovačka“

Tvrdou porážku utrpěli Miloš Patera (ODS) i Jaroslav Fiala (ČSSD), kteří si již byli jistí prodloužením dosavadního mandátu ve sněmovně.

Ačkoliv TOP 09 porazila ODS, její lídr Josef Malý doplatil jako mnozí jiní na kroužkování. Totéž platí i o Věcech veřejných, jedničku na kandidátce Dalibora Sadovského porazila
v komunální politice zcela neznámá advokátka Jana Suchá.

A kdo další skončil mezi vyvolenými? Pateru nečekaně porazil starosta Ostrova nad Ohří Jan Bureš, Fialu zase samotný hejtman kraje Josef Novotný. Ambice spoluzakladatele TOP 09 Josefa Malého překazil náčelník horské služby z Božího Daru Rudolf Chlad. Ten nasbíral nejvíce preferenčních hlasů ze všech. Za ním skončil slavný žokej Josef Váňa.

Bouchli jsme šampaňské

Vůdce opozice Jiří Kotek (Alternativa - na snímku) na výsledek voleb reaguje pro Parlamentní listy.cz doslova nadšeně: „Bombastickou reflexí je pro mne propad všech karlovarských lídrů, kteří jsou spojeni s mafiánskou koaliční politikou ve městě. Volební výsledek jsme s kolegy oslavili šampaňským."

Kotek mnohokrát upozornil na podivná výběrová řízení i prodeje majetku pod cenou.
Společně s Radkem Johnem již předvolbami slíbili, že tyto prodeje majetku pod cenou nechají prověřit Evropskou komisi. Především jeho zásluhou se hitem internetu a následně i zábavných televizních pořadů stala slaná karlovarská „losovačka". „Určitě přispěla k tomu, že zdejší lídři nedostali šanci," říká Kotek.

Více: U Moravce se řešila losovačka. Zbytek nuda

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: echo

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Havel: Přesvědčit mladé, že ve sklárně mají perspektivu, je běh na dlouhou trať

6:31 Hejtman Havel: Přesvědčit mladé, že ve sklárně mají perspektivu, je běh na dlouhou trať

Hejtman Karlovarského kraje pozval zástupce firem z oblasti sklářského průmyslu ke společné diskusi …