Odstupte ještě do voleb, vyzývá Dryml vedení ČSSD

09.06.2010 10:16

Celé politické vedení sociální demokracie by mělo podle senátora za ČSSD Vladimíra Drymla převzít osobní politickou odpovědnost za porážku ve volbách a odstoupit ze svých funkcí.

Odstupte ještě do voleb, vyzývá Dryml vedení ČSSD

Odpovědnost by podle Drymla měla převzít zvláště poslankyně a předsedkyně královéhradecké ČSSD Hana Orgoníková. I po ní tedy žádá, aby odstoupila. Dryml to uvedl v prohlášení, které zveřejnila ČTK. Agentura ho má k dispozici 
    

"Volební kampaň ČSSD nepřijali voliči za svoji a ČSSD mimo neúspěchu přinesla i obrovské finanční dluhy," uvedl Dryml, který tvrdí, že ústředí sociální demokracie nereagovalo na signály od voličů a odtrhlo se od reality obyčejného člověka.

"Ztráta více než půl milionu voličů a velké dluhy jsou vážným varováním pro nadcházející volby. Současné vedení ČSSD pro mě i pro mnoho voličů ČSSD není zárukou nutných změn, které musí co nejrychleji před komunálními volbami přijít," řekl dále Dryml.

Program nemohou tvořit poradci, ale komise

Podle něj východiskem z krize strany může být jen rychlá výměna současného vedení ČSSD a práce na novém programu, které lépe vystihne potřeby a přání voličů. Program podle něj nemohou tvořit různí poradci, ale odborné komise sociálních demokratů.

Jak ČTK zmiňuje, Dryml již na začátku června vyzval k odstoupení  současného vedení krajské organizace ČSSD v Královéhradeckém kraji. Předsedkyně této organizace a poslankyně Hana Orgoníková tehdy Drymlovu výzvu odmítla.

Orgoníkovou nechal hlídat detektivní agenturou    

Vztahy mezi Drymlem a Hanou Orgoníkovou jsou napjaté již několik měsíců. Podle Mladé fronty Dnes se Dryml kvůli získání kompromitujících informací o Orgoníkové obrátil na detektivní agenturu. Při setkání s domnělým detektivem pak 11. prosince obvinil poslankyni ze zneužívání veřejných peněz v hradeckém kraji.

Dryml později tvrdil, že se ničeho nezákonného nedopustil a odmítl výzvy k rezignaci. Drymla následně krajští zastupitelé odvolali z funkce náměstka hejtmana a krajského radního a také ho vyloučili ze svého klubu. Dryml proto v krajském zastupitelstvu pracuje jako nezařazený.

Čtěte také:

Předsednictvo ČSSD: Proplácet poplatky všude, nebo nikde

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: olb

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

11:31 Takhle začíná válka. Z otřeseného Slovenska chodí temné zvěsti

Slovensko zažívá šok z atentátu na svého demokraticky zvoleného premiéra. „Je to odrazem násilného p…