Věci veřejné jsme poslali za armádními experty, říká Vodrážka

10.06.2010 6:06

První místopředseda ODS David Vodrážka je členem vyjednávacího týmu, který má dosáhnout shody v různých programových bodech ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Vyjednavači se dohodli na omezení imunity politiků, ale škrty v armádě budou Věci veřejné ještě projednávat s armádními experty.

Věci veřejné jsme poslali za armádními experty, říká Vodrážka

Týmy se shodly na omezení poslanecké imunity. Imunita by neměla být doživotní a neměla by platit na jakékoli přestupky, bude se týkat pouze vyjádření poslanců ve sněmovně. Nově bude možné umístit poslance do vyšetřovací vazby, i když by to mohlo ovlivnit hlasování.

Věci veřejné chtějí snížit rozpočet armády o deset miliard korun. „Shodli jsme se, že si zástupci Věcí veřejných sednou za stůl i s odborníky na rozpočet armády, aby tam byl někdo, kdo by jim mohl vysvětlit, co každé konkrétní číslo znamená a co by v případě škrtu mohlo následovat," řek lVodrážka iDNES.cz  ohledně sporného bodu.

Prý si dokáže představit škrty maximálně v řádech stovek milionů. Z diskuse také vyplynulo, že se koalice přiklání spíš k tomu, aby byl šéfem sněmovny někdo ze tří jednajících stran. Mělo by se tím docílit maximální shody mezi sněmovnou a budoucí vládou.

Popřel, že by se diskutovalo o rozdělování ministerských křesel.

Na velkou zakázku na likvidaci ekologických škod prý nejsou tak odlišné názory. „Je třeba vyčkat na rozlepení obálek, jaká je nabízená cena a pak se bavit dál, zda je pro Českou republiku vhodnější jiná varianta," míní Vodrážka.

Případného vystoupení Věcí veřejných z koalice se zatím nebojí: „Teď se bavíme o tom, aby se každý mohl hrdě podepsat pod potenciální koaliční smlouvu."

Související:

Tajemný Vodrážka: Které ministerstvo skončí? To neřeknu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…