Bémova vize: Töpfer primátor, Černochová v čele pražské ODS a Vodrážka ministr

24.06.2010 20:54

Primátor Pavel Bém by chtěl převolit celé vedení pražské ODS. Podle jeho slov to chce mladé, čestvé, atraktivní tváře na kandidátce. Černochovou a Töpfera vidí jako skvělou změnu.

Bémova vize: Töpfer primátor, Černochová v čele pražské ODS a Vodrážka ministr

Pražská ODS hledá budoucího primátora. "Je potřeba udělat krásnou kandidátku, chce to nové svěží tváře. Staří členové by měli odejít do politického důchodu a nahradit by je měli mladší, atraktivnější," řekl Pavel Bém v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Bém několikrát zopakoval už známou frázi, že je potřeba vyvodit důsledky z voleb a zcela převolit celé vedení. "Chce to hlavně nové tváře," trvá na svém Bém. To je podle něj jediný způsob, jak získat ztracené voliče.

Töpfer a Černochová by byli skvělí

Za skvělý stav označil Bém situaci, kdy by se primátorem Prahy stal senátor Tomáš Töpfer a šéfkou pražské ODS Jana Černochová. Oba kandidáty považuje za výrazné osobnosti a hlavně čerstvé tváře.

Bém si také myslí, že by alespoň dva členové z pražské ODS měli být ve vládě. "Bylo by moudré, aby nejsilnější část občanských demokratů v republice byla ve vládě. Například David Vodrážka je skvělý kandidát na ministra životního prostředí," říká Bém. Zároveň dodal, že i Boris Šťastný má schopnosti na to, stát se velmi dobrým ministrem zdravotnictví.

"Byla historická chyba, že ODS v minulé vládě neuhájila ministerstvo financí," myslí si Bém. Bylo by podle jeho slov potřeba, aby Petr Nečas uhájil tento post pro ODS. "Jsem přesvědčen, že ministerstvo financí by měl vést vítěz, což jsme my," vysvětluje Bém.

Chci do zdravotního výboru

Své místo ve sněmovně má Pavel Bém už vyhlídnuté. Chtěl by vést zdravotnický výbor. "Ano, mám zájem, je to pro mě výzva a nabízím zde všechny své dovednosti," tvrdí. Podle informací z Hospodářských novin se Pavel Bém měl minulý týden sejít v Obecním domě a radit se o nejrůznějších funkcích ve výboru s Davidem Vodrážkou, podnikatelem Romanem Janouškem a takzvanou šedou eminencí ODS Tomášem Hrdličkou. Bém ale tyto zprávy popírá a dodává, že se s pány sešel, ale pouze ohledně příprav na kongres.

"Ne, žádné spekulace v tom nehledejte, prostě pan Janoušek je můj dobrý přítel a mluvím s ním o všem od Šumavy k Tatrám," nechal se Bém slyšet.

 

Čtěte také: 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…