Pamatuji Komárka, jak se sám schovával, zavzpomínal Paroubek

02.07.2010 5:32

Bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek se nenechal rozhodit kritikou spolustraníka Valtra Komárka, že strana kvůli němu přišla o mnoho voličů. Namísto toho v rozhovoru pro Radiožurnál zavzpomínal na temné dny kariéry samotného Komárka.

Pamatuji Komárka, jak se sám schovával, zavzpomínal Paroubek

Podle doyena ČSSD Valtra Komárka odehnal Paroubek od ČSSD až 10 procent voličů. „Jestli to takhle Valtr Komárek a jiní vidí, tak jim to nebudu vyvracet. Jestli jsem za toto vítězství bez fanfár mohl já, pak to nechci soudit. Já z toho alespoň vyvodil osobní důsledky," reagoval Paroubek na kritiku spolustraníka. (více ZDE)

Následně na adresu Komárka poznamenal, že pamatuje dobu, kdy se on sám schovával před veřejností, protože byl lídr nepříliš úspěšné volební kampaně.

Řeč přišla i na avizovanou knihu pamětí, kterou by měl bývalý šéf ČSSD sepsat. Tu autor charakterizoval jako dílo, které bude zejména faktografie, skládající se z jeho článků a názorů. Součástí bude i krátké pojednání o Miloši Zemanovi. Paroubek ale dodal, že Zeman ho v zásadě nezajímá. Pokud se s ním bude chtít ČSSD nějak vypořádat, musí to udělat vedení.

Související:


Zapomněli jsme na Řecko
 

Za politiku strany už neodpovídá. Připouští však, že před volbami unikly jeho straně důležité jevy. „Naše chyba byla, že jsme nezachytili trendy ve společnosti. Například Řecko. Pokud bychom toto zachytili, mohly by volby dopadnout jinak," říká dnes o předvolební kampani.

Vedení ČSSD by doporučil, aby si udělalo analýzu, co stranu připravilo o lepší volební výsledek. „Já si myslím, že jsme to nedokázali analyzovat a nesprávně jsme to vyhodnotili. Od začátku jsme to brali na lehkou míru a v posledních týdnech se z toho stala věc emoce a hysterie. "Tohle považuji za strategickou chybu. Zvítězil lepší marketing," soudí Paroubek.

Kdo obsadí výbory?

O příštích volbách se nechtěl příliš vyjadřovat: „Prvním krokem je změnit některé kandidátky v některých krajích. Ale to jsou věci, které by někdo mohl považovat za hraběcí rady."

Sociální demokracie by mohla dostat na starost až čtyři výbory v Poslanecké sněmovně. Paroubek očekával, že opozice dostane větší možnost kontrolovat vládu. Sám by byl hlasitější v požadavcích na předsedu Poslanecké sněmovny.

Doporučoval by, aby ČSSD obsadila zejména rozpočtový výbor. Pokud by měl možnost, tak by ho chtěl vést.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…