Koalici SNK-ED a SZ povedou Kolínská a Witzany

22.07.2010 15:28

Dvě malé strany se v metropoli spojily, aby získaly v komunálních volbách více hlasů.

Koalici SNK-ED a SZ povedou Kolínská a Witzany

Koalici, na níž se tento týden dohodla Strana zelených a evropští demokraté (SNK ED), do podzimních komunálních voleb povedou Petra Kolínská (SZ) a Jiří Witzany (SNK ED).

Mezi lídry sedmi obvodů bude mít Strana zelených čtyři zástupce, SNK ED pak dva. V jednom obvodu bude hlavní tváří i zastupitelka Jana Ryšlinková z Evropské demokratické strany. Informaci přinesl online deník TÝDEN.cz.

Vyústění spolupráce

Kolínská a Witzany jsou  již předsedy pražských organizací svých stran. "Koalice vychází z úzké spolupráce v pražském zastupitelstvu v posledních čtyřech letech. Naše priority a názory jsou podobné, vyústění v koalici je přirozené," vysvětlila Kolínská.

Podle ní jsou strany připraveny spolupracovat i na úrovni městských částí a také v podzimních volbách do Senátu.

Rozchod po dobrém

Partaje  původně jednaly o spolupráci také s (KDU-ČSL), nakonec se ale s nimi nedohodly. "Nejedná se ale o žádný nepřátelský rozchod," vysvětlil Witzany.

Zelené budou kromě Kolínské zastupovat na prvním místě v dalších obvodech také současní zastupitelé Zuzana Drhová a Petr Štěpánek a zastupitel Prahy 7 Ondřej Mirovský. Za SNK ED se na kandidátce objeví rovněž bývalá pražská zastupitelka Olga Sedláčková.

Jedním z impulzů k sestavení koalice bylo podle Kolínské právě rozdělení Prahy na sedm obvodů pro volby do zastupitesltva hlavního města, jež prosadila ODS. Podle opozičních zastupitelů to snižuje šanci menších a malých stran na úspěch.

Více čtěte:

Šojdrová: Zelení vycouvali z koalice. Kolínská: Je to naopak

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…