Železný kritizoval Bártu, že chodí do studia v rozhalence

27.07.2010 23:29

Ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) vydal doporučení, že by zaměstnanci ministerstva měli chodit do zaměstnání jen v oblecích a halenkách. Není to příliš tvrdé? Odborník na etiketu a bývalý mluvčí exprezidenta Havla ministrovo doporučení plně podpořil.

Železný kritizoval Bártu, že chodí do studia v rozhalence

Hostem úterního pořadu Události, komentáře byl Ladislav Špaček, jeden z předních českých odborníků na etiketu. Někdo chodí do práce v obleku, jiný v kraťasech a tričku. Jak by se měli oblékat úředníci ministerstev?

"Není požadavek na oblek přehnaný zvláště po zkušenostech s vlnou veder, která zasáhla Česko", ptal se Špačka moderátor ČT Jakub Železný.

„Horko může být jakkoli velké, vždy musíme být oblečeni odpovídajícím způsobem. Ministři by měli jít zbytku společnosti příkladem," prohlásil Špaček.

V této souvislosti Špaček kritizoval i pondělní večerní návštěvu ministra dopravy Víta Bárty (VV) v ČT, protože Bárta dorazil do studia bez kravaty. Reagoval tak na dotaz Železného, který se nad oblečením Bárty podivoval. Pozastavil se i nad jeho "zvláštními košilemi".

Železný tak navázal na svůj výkon z předešlého večera, kdy byl ve studiu Bárta a Železný mu často skákal do řeči a působil dojmem, že chce novopečeného ministra zesměšnit.

„Konečně se našel někdo, kdo se ozval a stanovil ta správná pravidla. Ministerstvo jako instituce musí vzbuzovat úctu. Tričko a kraťasy úctu opravdu nevzbuzují a to jsou prosím ministerstva otevřeným prostorem, kam má veřejnost přístup," uzavřel své vystoupení Špaček a plně tak podpořil kroky nového ministra životního prostředí.

Související:
Bárta udeřil v ČT. Připomenul Sobotkovi Grossův kontrakt

Kalousek v televizi žertoval. Bárta se hlasitě smál

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…