Byla u pádu Topolánka, bude u triumfu Nečase. Satisfakci necítí

09.08.2010 7:53

Předsedkyně Poslanecké sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová bude podle svého vyjádření pro ParlamentníListy.cz předsedat hlasování o vyslovení důvěry vládě premiéra Petra Nečase, které proběhne v úterý 10. srpna ve 14 hodin.

Byla u pádu Topolánka, bude u triumfu Nečase. Satisfakci necítí

Celá věc má trochu pikantní přídech v tom, že Miroslava Němcová jako místopředsedkyně dolní komory českého parlamentu vloni 24. března předsedala vyslovení nedůvěry vládě Mirka Topolánka.

Satisfakci necítím

ParlamentníListy.cz se jí zeptaly, zdali necítí určitou satisfakci z toho, že bude nyní předsedat vzniku středopravicové vlády s premiérem z ODS, zatímco vloni předsedala hlasování o pádu středopravicového kabinetu.

"Ne, ne. Takto o tom přemýšlet by mě ani nenapadlo. Člověk to musí brát tak, jak to je. Je ve funkci, která mu přinese hlasování o pádu vlády i o jejím vzniku a bůhví, co mě ještě v budoucnu čeká," řekla Němcová redakci.

Jasná koaliční většina

Nečasova vláda by měla mít při hlasování o důvěře i při svém vládnutí pohodlnou většinu. ODS má 53, TOP 09 a starostové 41 a Věci veřejné 24 poslanců, což dává dohromady 118 hlasů. K ústavní většině 120 poslanců schází koalici pouze dva členové sněmovny.

Opozice, která vládu nepodpoří, má dohromady pouze 82 poslanců, z čehož vítězové voleb z ČSSD mají 56 poslanců a komunisté 26 zákonodárců.

Související:
Němcová: Zabránili jsme přeskupení sil ve světě
Němcová vyzvala Topolánka, aby odstoupil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…