Škoda Auto má naději. Výrobu nebude muset pro povodně zastavit

10.08.2010 17:07

Povodně na Liberecku ohrozily i výrobu vozidel v automobilce Škoda Auto. Zaplavený výrobce stropních panelů do aut však dělá maximum proto, aby výrobu obnovil, informuje iDNES.cz.

Škoda Auto má naději. Výrobu nebude muset pro povodně zastavit

Automobilky Škoda Auto, Volkswagen, BMW či TPCA už mají větší šanci, že víkendové povodně na Liberecku nezastaví výrobu jejich aut. To proto, že zaplavený výrobce stropních panelů do aut, chrastavský Grupo Antolín Bohemia, plánuje už ve čtvrtek v noci zkusit obnovit alespoň část výroby pro klíčové zákazníky.

Tím by bylo zažehnáno nebezpečí, že by automobilky musely zastavit kvůli jednomu dílu vlastní výrobu. „Zatím poslední plán je ve čtvrtek v noci rozjet testovací výrobu. Pokud to dopadne dobře, vyráběli bychom přes víkend," řekl pro iDNES.cz šéf firmy Petr Papánek.

Na pomoc chrastavské firmě přispěchali i lidé z automobilek

Chrastavská firma nezůstala po povodni bez pomoci, ruce k dílu při odstraňování škod přiložili právě i lidé z automobilek, především ze Škody Auto a TPCA. „Je to úžasná spolupráce, jsou tu od nich desítky lidí," pochvaloval si Papánek. Pro automobilky je záchrana firmy také klíčová. Bez ní by musely zastavit výrobu. Podle výrobního šéfa TPCA Jiřího Černého, který si byl areál prohlédnout, jsou škody ve firmě obrovské a bude velmi složité ji znovu rozjet.

Chrastavský výrobce interiérových dílů už převedl část zakázek pro jiné automobilky do sesterských závodů španělského koncernu Grupo Antolin. I přesto počítá firma s tím, že zřejmě výrobu v automobilkách částečně ochromí. „Může to být ale jen omezení výroby, ne úplné zastavení," doufá Papánek. Výroba ve Škodě Auto zatím běží, firma stáhla panely určené například pro ruský závod.

Čtěte také:

John v Chrastavě pomáhal. I s vyprazdňováním láhve 

V Hrádku voda opadla. Teď spadne i deset domů 

Živel připravil Liberecko o více než miliardu. Klaus je otřesen 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …