Ministr Drobil odvolal ředitelku inspekce životního prostředí Tylovou

12.08.2010 11:09

Ministr životního prostředí Pavel Drobil začal úřadovat. Odvolal z funkce ředitelku České inspekce životního prostředí Evu Tylovou. Řízením instituce pověřil dosavadního náměstka Tylové Milana Bukolského.

Ministr Drobil odvolal ředitelku inspekce životního prostředí Tylovou

Ministr Drobil přitom Tylovou odvolal k dnešnímu dni a navíc bez udání důvodu. Jestli jej k takovému kroku vedla schůzka, kterou měl s Tylovou jen před pár dny, neuvedl.

Na tiskové konferenci, kde byl Drobil i s představiteli Českého hydrometeorologického ústavu pak ministr řekl, že odvolání Tylové souvisí souvisí s reorganizací resortu. "Já chci jiné řízení resortu a je to ode mne očekávaný krok. Věřím tomu, že pan Bukolský bude ten, který zvládne očekávané úkoly," zmínil.

Sama Tylová ještě ve středu však možné odvolání potvrdit nechtěla. "K tomu se nevyjadřuji, jsem jen úředníkem, nebudu to dále komentovat," řekla serveru iDNES.cz.

Dnes přišla z práva o odvolání přímo z ministerstva životního prostředí. "Důvod mi sdělen nebyl. Při odvolání zřejmě nemusí," dodala podlle iDnes Tylová.

Tylová vedla inspekci od roku 2008. Šest let pracovala v Ústavu pro výzkum, výrobu a využití radioizotopů, pak v Českém ekologickém ústavu i na ministerstvu životního prostředí - mezi roky 1998 a 2002 byla náměstkyní ministra.

Ředitelkou inspekce byla už v letech 2002 až 2003. Poté několik let působila jako odborná poradkyně v oblasti životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…