Poslanec Paroubek jako vzor. Kdyby takoví byli všichni, stýská si Sobotka

12.08.2010 16:50

Exšéf sociálních demokratů na dovolených nabral nové síly a po povolebním bobříku mlčení se začíná projevovat ve sněmovně i jinde.

Poslanec Paroubek jako vzor. Kdyby takoví byli všichni, stýská si Sobotka

Ač se po nevydařených volbách zdálo, že se exšéf sociálních demokratů stáhne do ústraní a pouze "doklepe" své působení ve sněmovně, realita je jiná.

Zdá se, že Jiří Paroubek nabral na svých dovolených na Slovensku či řecké Ithace novou sílu a chystá se v politice znovu více angažovat. Vyjadřuje se k ní nejen na Facebooku a svém blogu, ale s kritikou vůči současné vládě neváhal vystoupit ani ve sněmovně před hlasováním o důvěře.

Sociální demokraté se radují

A o tom, že se exšéf ČSSD chce vrátit na politické výsluní, se hovoří i v partaji samotné. "Pokud by byla schválena přímá volba prezidenta, dávalo by to Jiřímu Paroubkovi šanci," sdělil serveru iDNES.cz šéf ústecké krajské ČSSD a Paroubkův spolupracovník Petr Benda.

"Volba prezidenta je ještě daleko. Já se teď soustředím na práci ve Sněmovně a jednám s jednou zahraniční univerzitou o tom, že bych tam mohl přednášet," dodal pro server vyhýbavý Paroubek.

Paroubek jako vzor

Jeho aktivnější vystupování se mezi členy sociální demokracie setkává s kladným ohlasem. "Bylo by dobré, kdyby byli tak aktivní všichni naši poslanci," sdělil serveru například statutární předseda strany Bohuslav Sobotka.

Jiří Paroubek působil coby předseda ČSSD v letech 2006 až 2010. Po květnových volbách, v nichž jeho strana sice zvítězila, ale nezískala tolik hlasů, aby byla schopná sestavit vládu, na svůj post rezignoval. Zůstal tak pouze řadovým poslancem.

Více čtěte:

Paroubek chce znovu vládnout straně, tvrdí zdroj z ČSSD

Foto: Hans Štembera

.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…