Dryml nabídl ČSSD pomocnou ruku. Chce být předsedou

18.08.2010 11:33

Záchranné lano hodlá hodit ČSSD i senátor Vladimír Dryml. Rozhodl se straně pomoci svou kandidaturou na předsedu.

Dryml nabídl ČSSD pomocnou ruku. Chce být předsedou

Mezi rivaly o post nového šéfa ČSSD se včlenil i senátor Vladimír Dryml. Ten oznámil, že chce příští rok v březnu kandidovat na předsedu sociální demokracie. Zamíchat kartami v boji o předsednické křeslo se prý rozhodl, protože není spokojen s děním v sociální demokracii.

"Jsou nutné změny ve vedení ČSSD, jinak skončíme jako lidovci," řekl internetovému serveru Tyden.cz. Dále také dodal, že si již shání mezi sociálními demokraty podporu, své šance na zvolení ale nechtěl odhadovat. "Záleží na dalším vyjednávání, situace se také může vyvinout po komunálních volbách." V případě neúspěchu při volbě předsedy strany, si nechal otevřenou možnost, zda by usiloval o post místopředsedy.

Senátor Dryml se nezdráhá sociální demokracii ani kritizovat, ani jí vybízet k nápravě reputace. "Zároveň žádám vedení ČSSD, aby zklidnilo situaci ve Středočeském kraji, která oslabuje pozici ČSSD u voličů před podzimními senátními a komunálními volbami," uvedl senátor.

A jaký má "lék" na  dosavadní neúspěchy? Podle jeho mínění sociální demokracie v první řadě potřebuje silné vedení v čele strany, které nepůjde cestou ústupků a poraženectví. Jedině tak si může najít cestu zpátky k voličům.

Dryml bude mít hned několik soků

Ambice stát se novým šéfem ČSSD dal zatím jasně najevo úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka a předseda Asociace krajů a jihomoravský hejtman Michal Hašek. Mezi možnými kandidáty je podle médií také bývalý ministr vnitra Martin Pecina či senátor a někdejší odborový předák Milan Štěch. Bývalý lídr ČSSD Jiří Paroubek v neděli řekl, že na jaře nebude na předsedu sociální demokracie kandidovat. Dodal také, že by měl do budoucna o kandidatuře na šéfa ČSSD uvažovat David Rath.


Čtěte také:


Foto:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

16:25 Střelba, atentát. To přichází od těch „lepších“. To my, „dezoláti“, neděláme. Petrov udeřil

Hudebník, pedagog, manažer a konzultant Vadim Petrov byl hostem Alex Mynářové v pořadu Podtrženo, se…