Dobeš: Stínová ministryně školství Bohdalová lže

20.08.2010 14:09

Ministr školství napsal otevřený dopis stínové ministryni Vlastě Bohdalové. Dobeš reagoval na tiskovou zprávu, ve které Bohdalová kritizuje zeštíhlování úřadu a snahu o zefektivnění personální politiky MŠMT.

Dobeš: Stínová ministryně školství Bohdalová lže

Minisr školství se v dopise snaží obhájit své kroky, které za krátkou dobu působení na úřadě, udělal. Jedná se především o propouštění zaměstnanců. Tiskovou zprávu stínové ministryně za ČSSD Vlasty Bohdalové čtete zde.

"Není pravda, že provádím snižování stavů zaměstnanců předtím, než jsem se seznámil s fungováním úřadu. Hned po svém nástupu do funkce jsem nechal provést detailní analýzu dosavadního průběhu čerpání evropských prostředků. Ukázalo se, že v rámci ministerstva (konkrétně v sekci operačních programů) se vytvářela zbytečná míra byrokracie a administrativních překážek. Stejné indicie jsme získali jak ze strany příjemců dotací, tak dokonce ze strany Bruselu. Ano, i podle názoru Bruselu postupuje ministerstvo zatím mnohem byrokratičtěji, než je nutné (a než je ze strany evropských orgánů vyžadováno). Průběžný stav čerpání přitom zdaleka neodpovídá nadměrnému počtu pracovníků sekce OP," vysvětluje Dobeš.

Omezení byrokracie logicky znamená snížení počtu úředníků. "Ano, chci snižovat stavy v sekci řízení operačních programů EU. Důvodem je, aby čerpání evropských peněz probíhalo jednodušším a přehlednějším způsobem než dosud a aby se k těmto prostředkům dostalo mnohem více žadatelů. Myslím si, že cestu nám ukázal projekt EU peníze školám: jednoduché šablony, které jsou přístupné i těm nejmenším školám. Obdobné modely se chystám nabídnout i pro vyšší stupně vzdělávání (SŠ, VŠ)," řekl ministr s ubezpečením, že jeho kroky neohrožují čerpání evropských prostředků.

Více:

Bohdalová (ČSSD): Personální hazard na MŠMT může stát ČR miliardy korun

Bohdalová (ČSSD): Pouhý podpis pod smlouvou postavení kantorů nezlepší

Foto: www.veciverejne.cz     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: van

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

18:50 „Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

„Mít milion podpisů, tak snad vyženu všechny ty antikristy z Poslanecké sněmovny,“ zasmál se v nadsá…