Kuřáci ve vládě úpí, Kalousek vtipkuje a Bárta se mužně směje

22.08.2010 19:06

Premiér Petr Nečas je na svou vládu velmi přísný. Jednání musí běžet rychle a konstruktivně. Sem tam nějaký vtip Miroslava Kalouska ještě skousne, ale kuřácké pauzy rozhodně nestrpí.

Kuřáci ve vládě úpí, Kalousek vtipkuje a Bárta se mužně směje

"Nejsou kuřácké pauzy," stěžoval si serveru iDnes.cz ministr vnitra Radek John. "Pauza na cigaretu někdy pomůže uvolnit písty z přirozeného koaličního napětí," souhlasil ministr obrany Alexandr Vondra.

Nečas je ale nekompromisní. Dal ministrům jednu pauzu a na víc prostě nepřistoupí. "Kouření je droga a narkomanům se nemá ustupovat," říká Nečas.

Kalouskovy vtípky a Bártův mužný smích

Kromě absence pauz na kouření Vondrovi vládní jednání vyhovuje. "Myslím, že je poznat, že premiér Petr Nečas má se řízením vlády dost zkušeností. Ví, že premiér je první mezi rovnými. Diskusi připouští, jedná s rozvahou, ne jako parní válec. Vládu občas oživí Kalouskův šibeniční humor a Bártův hurónský smích, jinak to má tah na branku," popsal, jak jednání vypadají.

Kalousek je proslulý sakrastický bavič, při přibližování atmosféry jednání ale nezažertoval. "Probíhá to naprosto standardně. Předkladatelé jednotlivých návrhů přednesou své argumenty a pak běží diskuse, kterou premiér řídí. Samozřejmě se nás snaží přesvědčit o správnosti svých argumentů, ale to děláme přece všichni," řekl.

Nikdo se prý nikoho nesnaží "převálcovat", což je pro Kalouska podstatné. "Neměl jsem ten pocit, ani když jsem seděl ve vládě Mirka Topolánka, a tím méně ho mám teď," podotkl.

Běží to velmi rychle

Rychlost jednání oceňuje i ministr životního prostředí Pavel Drobil.  Má pro to originální zdůvodnění - jedná se prý rychle proto, aby někteří z ministrů neusnuli.

"Petr Nečas se snaží udržovat takové tempo jednání, aby minimalizoval projevy spánkového deficitu. Pauz není mnoho - když nepočítám tu na oběd, je tak jedna za zasedání dle fyziologických potřeb, mezi něž řadím i kuřácký absťák," řekl.

Čtěte: 

Škrtat dokáže i orangutan, tvrdí Kalousek. Škrtat však bude hodně

Nakonec škrty zvládneme, vzkazují Kalouskovi ostatní ministři

Dobeš bude získávat vládu pro spuštění státních maturit

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…