Nečas se na Moravce smál. Ten nereagoval

22.08.2010 13:05

ROZBOR Analytik Břetislav Polách pokračuje v hodnocení vystoupení premiéra Petra Nečase. Jak se jeho projev změnil oproti drsným předvolebním debatám na obrazovkách Primy a ČT? Podle názoru odborníka prý Nečas velmi ubral.

Nečas se na Moravce smál. Ten nereagoval

"Premiér Petr Nečas byl jediným hostem ve studiu, měl čtyřicet minut sám pro sebe, tematické věci byly jistě dohodnuté již dávno předem a Václav Moravec byl tentokrát velmi stručný, až mírně nepříjemný," konstatoval Polách.

Nedělní Otázky Václava Moravce, jejichž prvním hostem byl ministerský předseda Petr Nečas, se skutečně nesly ve velice poklidném duchu.


Pozvánka týmu Otázek ke sledování ČT:


"Nečas tak oproti Paroubkovi, který se v OVM ukázal minulý týden na přibližně stejnou dobu, na nikoho neútočil a bylo krásně vidět, jak si hraje s gesty, výrazem v obličeji a také s kamerami. Když rozmáchl ruce, aby ukázal, jak velký deficit díky krokům opozice může vzniknout, kamera ihned zvýraznila polocelek, jindy se soustředila na detail, a to hlavně tehdy, když se premiér usmíval," pokračuje Polách.

Vkusné, věcné, dobré

Jeho také překvapilo, že Václav Moravec byl tentokrát velmi kusý.

"Jindy hodil nějaký vtip, anebo se usmál, protože Nečas se smál opakovaně, Moravec dnes nereagoval, ale je možné, že to bylo způsobeno tlakem okolí, jak o tom sám Moravec psal." Skutečně - Václav Moravec v pátek překvapivě uveřejnil text, který si mnozí vyložili jako útok na některé politické poradce.

Další analýzy:

"Okoralost při pátku... Projevuje se i tak, že už nemám příliš trpělivosti vysvětlovat některé záměry dramaturgie Otázek ve vztahu ke zvaným hostům. Je však paradoxní, že nejde o hosty samotné, ale hlavně jejich okolí. Ověřil jsem si, že platí Coleův axióm: "Inteligence na naší planetě zůstává ve svém souhrnu konstantní, počet obyvatelstva však neustále stoupá". Klidný začátek víkendu Vám všem přeje V. M."

"Debata s premiérem republiky," dodává Polách závěrem, "však byla velmi věcná, vkusná a faktická. Zřejmě nešlo čekat, že dojde na osobní útoky a intervence, jak tomu bylo u Paroubka minulou neděli."

V další části Otázek přišli diskutovat Rudolf Blažek, náměstek primátora a volební lídr, Zdeněk Tůma, bývalý guvernér ČNB a kandidát na primátora za TOP09, Markéta Reedová, kandidátka na primátora za VV a Jiří Dientsbier ml., kandidát na primátora za ČSSD.

Hlavními tématy byly přípravy na komunální volby, předvolební kampaň, rozdělení Prahy do 7 volebních obvodů, bilance rozvoje Prahy v posledních letech, změny ve fungování pražského magistrátu.

Posledním hostem se pak stala Renata Vesecká, nejvyšší státní zástupkyně.

Nečas v OVM:

Téma Václav Moravec:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…