Paroubek: Proč by měla vláda držet slovo, vždyť je přeci po volbách

29.08.2010 18:01

List mladým a budoucím voličům.

Paroubek: Proč by měla vláda držet slovo, vždyť je přeci po volbách

Moji mladí a milí přátelé,

ano, k Vám píši, zejména k velmi mladým středoškolákům a vysokoškolákům, kteří jste se loni i letos snaživě zapojovali na Facebooku do kampaní a diskusí, kde jste se nechali vystrašit pádem naší země do řeckých poměrů i návratem komunistické diktatury pod mým vedením a jinými hloupostmi. Ale také těm z Vás píši, kteří jste osobně navštěvovali mítinky ČSSD před volbami, abyste vlastním tělem bránili, tak jak Vy jste to chápali, obelhávání veřejnosti.

Pan Langer a PR agentury s ním spolupracující Vašeho neutuchajícího entusiasmu a zápalu pro věc svobody, demokracie a modernity prostě jen trochu využili pro svou věc. Ani jim to nedalo moc práce - dobrá věc se přeci propaguje sama. Ten Paroubek je papaláš a kolotočář a vlastně horší, nežli komunista (a možná o hodně rafinovanější). A sociální demokracie je něco podobného, jako normalizační komunistická strana.

Gratuluji dodatečně těm z Vás, kteří jste se jistě ve velmi dobré víře dostavili na předvolební akce soc.dem., abyste tuto osobu, která si nepřeje nic jiného, než zkázu naší krásné země, prohnali vajíčky. Chápu, bylo to tak osvobozující a demokratické. Prohnat komunistického papaláše vajíčky. Lepší vyjádření svobodného názoru snad ani nebylo možné. Muselo se přeci zabránit tomu, aby ho lidé moc nebrali vážně a nevěřili jeho úlisným řečem.

Před volbami Vám dnešní vládní strany slibovaly, že zruší státní maturity. Vzpomínám, jak v jedné diskusi se mnou těsně před volbami dnešní český premiér Nečas vystupoval ke státním maturitám ještě rozhodněji a odmítavěji, nežli já. Dokonce tvrdil, že ODS napravuje jen špatné rozhodnutí někdejšího sociálnědemokratického ministerstva školství. A dnes tohle. Ukazuje se, že podpora dnešních vládních stran ve studentských volbách byla tak trochu, jak to slušně říct, bianco šekem.

Před sněmovními volbami to stačilo, zabralo to. Teď je jiná situace. Teď už pánové z koalice nemusí nic předstírat.

A školné na veřejných vysokých školách? Kdo jim jej sliboval? No určitě tedy ne ODS a Věci veřejné. Teď se ale změnila situace. V čem? Je přeci po volbách. Na co tedy držet slovo, na to jsou dobří jen hlupáci, sociální demokraté.

Když byste, moji mladí milí přátelé, chtěli připomenout vládě na začátku školního roku předvolební sliby nějakou hezkou manifestací před Úřadem vlády, rád Vás v takovém průvodu doprovodím. Jsem možná trochu nemoderní, protože si myslím, že sliby (a to i velmi mladým či budoucím) voličům se mají plnit. Ale snad mi to prominete, měnit se už nebudu.

S přátelským pozdravem Váš

Jiří Paroubek

Čtěte také:


Profil Jiřího Paroubka na ParlamentníchListech.cz:
##MINIPAS 221##

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.