Neumannová poradkyní zůstane. Dohodla se s novým šéfem

07.09.2010 16:47

Dál bude na ministerstvu obrany radit bývalá skvělá lyžařka Neumannová. Po schůzce s ní to on-line deníku TÝDEN.CZ potvrdil nový Vondrův náměstek Hrbata.

Neumannová poradkyní zůstane. Dohodla se s novým šéfem

Ani vyhazov dosavadního náměstka Jaroslava Kopřivy nepřipravil olympijskou vítězku v běhu na lyžích Kateřinu Neumannovou o místo poradkyně na ministerstvu obrany. Na spolupráci se dohodla se svým novým šéfem. „Kateřina Neumannová bude zastávat funkci poradkyně pro vrcholový sport a bude mít na starosti spolupráci s olympijským výborem," uvedl pro TÝDEN.CZ nový náměstek ministra obrany Michal Hrbata.

V posledních týdnech se přitom spekulovalo, že je další působení Neumannové ve funkci poradkyně ohroženo. Jednak se musela zpovídat z více než stomilionového dluhu po libereckém MS v lyžování, jednak v úřadu skončil kvůli plánované korupci její dosavadní šéf Kopřiva a v aféře byl namočen i bývalý partner Neumannové Josef Jindra.

Bývalá lyžařka si platově nepohorší, měsíčně si přijde na 40 tisíc korun

„Paní Neumannová na ministerstvu není za pana Kopřivu ani za pana Jindru. Vážím si jí jako odborníka a její minulost mi nevadí. Za zásadní považuji, aby se zasadila za další rozvoj Dukly, zvyšování patriotismu a povědomí o armádním sportu," reagoval Hrbata na otázky ohledně zadluženého mistrovství a kauzy minometů.

Bývalá úspěšná lyžařka a neúspěšná prezidentka organizačního výboru libereckého šampionátu si podle informací on-line deníku TÝDEN.CZ nepohorší ani platově. Jako státní úředník má 13. platovou třídu, což se pohybuje mezi 23 až 30 tisíci korunami. Její plat se ale skládá z více složek, včetně osobního ohodnocení, takže se může pohybovat zhruba kolem 40 tisíc korun.

Čtěte také:

Neumannová utekla stíhání za Liberec 

Poradkyně Numannová se pakuje z ministerstva 

Neumannová půjde na kobereček k Dobešovi 

Foto - koláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášeli. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se, podle bý…