Drtinová se svěřila s intimním zážitkem. Odborníka vykolejila

29.09.2010 23:19

Moderátorka ČT Daniela Drtinová se během pořadu Události komentáře svěřila s osobním zážitkem s narkomany. Pozvaného odborníka svým zážitkem vyvedla z konceptu.

Drtinová se svěřila s intimním zážitkem. Odborníka vykolejila

Tématem Událostí, komentářů byla i problematika narkomanů a její využití během předvolební kampaně do komunálních voleb.

Do televizního studia byl pozván Národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil, který měl komentovat současnou situaci, že mnohé strany na billboardech nabízí jednoduchá řešení, jak se s "feťáky" vypořádat.

Vobořila ale nejvíce zaskočila moderátorka Daniela Drtinová, jež jej konfrontovala s osobní zkušeností. Drtinovou totiž šokovalo, když ve vedlejším automobilu si dva mladíci na lžíci vařili heroin. "Co dělat, když mě dítě upozornilo, hele mami, oni si tam něco vaří," svěřila se moderátorka divákům i Vobořilovi a chtěla radu, jak se v této situaci zachovat.

Také jsem se s tím setkal, hned vedle úřadu vlády

Samotný Vobořil nebyl několik sekund schopen slova a poté začal nesouvisle vysvětlovat. "Ano, také jsem se s tím setkal, hned vedle úřadu vlády," rozpačitě odpověděl a dodal, že kontaktovat přímo narkomany s tím, že by měli s užíváním drogy přestat, by nedoporučoval. Člověk by měl spíše vyhledat terénního pracovníka.

Jindřich Vobořil nesouhlasí se záměrem některých partají, dostat narkomany na okraj měst. "Řešením je masivní prevence. A to selhává," řekl Vobořil a podivil se, že i Pavel Bém, který působil v Drop In, následně v politice škrty na protidrogovou politiku schvaloval.

"Jednoduché slogany nic neřeší. Levná řešení neexistují," zdůraznil Vobořil. "Lidé chtějí hledat rychlá řešení, protože se této problematiky bojí. Ale taková řešení neexistují," dodal.

Adiktolog Tomáš Zábranský v České televizi upozornil, že ostrá předvolební rétorika stran proti narkomanům je zvláštní a práci lidí, kteří pracují s drogově závislými, degraduje.

Za hesla proti narkomanům byla kritizována ČSSD na Praze 5 a Strana práv občanů - Zemanovci. Pražská ODS a radní Jiří Janeček naopak sklidili kritiku za to, že hodlají bezdomovce vyhnat z centra a zřídit pro ně tábor na kraji metropole.

Související:
Šlouf: Nechtěli jsme napadnout feťáky, ale drogy
Legenda Douda: Protidrogoví Bém a John zabránili katastrofě
Strany se trefují do vyvrženců, nahrávají tím radikálům
Tábor pro bezdomovce ABL hlídat nebude, tvrdí radní Janeček

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…