Manažery ČEZu vyslechnou lidé z Evropské komise

30.09.2010 6:58

Kvůli pravděpodobnému blokování přístupu na tuzemský trh s elektřinou se o manažery polostátního ČEZu začala zajímat i Evropská komise.

Manažery ČEZu vyslechnou lidé z Evropské komise

Inspektoři z antimonopolní sekce Evropské komise ve čtvrtek a v pátek vyslechnou pět manažerů polostátního elektrárenského gigantu ČEZ. Mladou frontu Dnes o tom informoval mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Výslechy se podle MfD uskuteční kvůli podezření, že ČEZ blokoval přístup na tuzemský trh s elektřinou. "Jde o lidi z divizí investice a obchod," vysvětlil Kříž.

K výslechu půjde i Szénásy 

Podle informací, které deník přinesl, bude jedním z vyslýchaných také ředitel útvaru přípravy investic ČEZ Peter Szénásy, který má na starosti stavbu nových elektráren.
V oblasti obchodu se mají pohovory týkat také k elektřiny. Inspektoři se podle listu zajímají i o určité "specifické dokumenty". To však elektrárenský kolos nepotvrdil. 

Nejde o první razii 

Komise se do ČEZ nahlásila poté, co na začátku září obdržela vyplněný dotazník, jež se týkal trhu s uhlím a také s elektřinou. Poslední razii uskutečnila komise koncem loňského listopadu. To podnikla kontroly v ČEZ, Severočeských dolech i v Energetickém průmyslovém holdingu.

Více čtěte:

ČEZ bude hlídat i Bártova bezpečnostní agentura ABL 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…