Na blacklist tendrů se dostala první firma

01.10.2010 12:36

Antimonopolní úřad rozhodl, že společnost "Kofroň Production & Advertising" se nesmí po dobu tří let účastnit žádných tendrů.

Na blacklist tendrů se dostala první firma

Firma Kofroň Production & Advertising" je vůbec první firmou, která se objevila na černé listině veřejných zakázek Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).  Firma se ucházela o pořádání letošního Znojemského historického vinobraní a neuvedla přitom pravdivé údaje.

"Dodala nepřesné podklady o své kvalifikaci, uvedla tam nepravdivé informace. Zařadili jsme jí proto na blacklist, který jí zakazuje účast na veřejných zakázkách," potvrdil v České televizi předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

Majitel tvrdí: Kvalifikaci jsme splnili, dodali jsme i soupis referencí

Firma navíc dostala od antimonopolního úřadu pokutu 200 tisíc korun. Proti ale takovému rozhodnutí se společnost prý hodlá odvolat. "Proti rozhodnutí se budeme bránit všemi dostupnými prostředky, považujeme je za neoprávněné. Kvalifikaci jsme jednoznačně splnili a dodali soupis referencí, které to dokladují," uvedl majitel společnosti Petr Kofroň.

Podle úřadu firma ve výběrovém řízení předložila doklad k prokázání splnění kvalifikace, který neodpovídá skutečnosti. Konkrétně šlo o doklad o realizaci zakázky na zabezpečení průběhu významné kulturní akce s finančním objemem nejméně pět miliónů korun.

Pokutu dostala i Znojemská beseda

Ve spojitosti s případem byla také sankcionována příspěvková organizace Znojemská beseda a to ve výši 280 tisíc korun. Znojemská beseda totiž vypisovala výše zmíněnou spornou zakázku. Jenže nespecifikovala dílčí hodnotící kritérium atraktivity kulturního programu, a uchazeči proto neměli potřebné informace o tom, co bude zadavatel hodnotit. A to mělo zvýhodnit právě vítěznou společnost Kofroň Production & Advertising s. r. o., která vinobraní zajišťovala už v předchozích letech.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…