Přátelé nejsme, hájí Kasal fotku s lobbistou

07.10.2010 10:17

Bývalý šéf lidovců Jan Kasal popírá, že by jej s lobbistou Josefem Jindrou pojilo přátelství. Fotky z oslavy Jindrových padesátin však dokládají něco jiného.

Přátelé nejsme, hájí Kasal fotku s lobbistou

Původně byl neznámým učitelem fyziky se zálibou v atletice. Přes kontakty s politiky KDU-ČSL však získal mnohé vazby na zástupce vrcholné politiky i byznysmeny a stal se jedním z nejvlivnějších lobbistů v Česku. Řeč je o Josefu Jindrovi.

Lobbing a Neumannová

Ještě předtím, než se "proslavil" coby jeden ze zástupců českého lobbingu, se o něm však hovořilo v souvislosti s lyžařkou Kateřinou Neumannovou. Právě byl totiž odhalen coby dlouhodobě utajovaný otec její dcery.

A na svůj vztah s lobbistou Jindrou, o němž přátelé hovoří jako o Pepkovi, zavzpomínal ve čtvrteční Mladé frontě Dnes i bývalý předseda lidovců Jan Kasal.

Kasal: Jsme profesionálové

Ten se s lobbistou podle svých slov seznámil v roce 1995. "Naše vztahy byly vyloženě profesionální, což dokládá fakt, že si i po patnácti letech neustále vykáme. Už týdny jsem ho však neviděl. Čili známe se jen na úrovni řekněme volebních kampaní," vysvětlil Kasal v listu.

Některé důkazy však vypovídají o tom, že jeho vztah k lobbistovi byl více než přátelský. Například fotky z oslavy jeho narozenin, kde jej objímal kolem ramen a více než důvěrně se s ním bavil. Kasal však bližší vztah popírá.

Padesátiny jako zdroj veselí

"Při oslavách padesátin jsou lidé prostě veselí," argumentoval v listu. "Já už jsem docela velkej kluk, podobných fotek by se proto asi našlo spousta," zlehčil situaci Kasal.

Toho prý nedávno překvapilo, jak dlouhé prsty Jindra má. Netušil například nic o tom, že je zapleten do kauzy podivných armádních zakázek. "O jeho působení ve zbrojařském byznysu jsem vůbec neměl tušení. Překvapilo mě to, znal jsem ho z politické reklamy," sdělil deníku bývalý šéf lidovců.


Čtěte také:


Foto: vysocina.new.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…