Sobotka zapomněl na penzion a podal ruku Palasovi. Ten masivně vede

17.10.2010 11:24

Za vítěze komunálních voleb prohlásil svou stranu úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Lidé podle něj potrestali ODS za klientelismus, korupci a aroganci.

Sobotka zapomněl na penzion a podal ruku Palasovi. Ten masivně vede

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka zhodnotil výsledky komunálních voleb jako vítězství své strany. Oproti stejným volbám před čtyřmi roky získali sociální demokraté o 252 mandátů více, zatímco ODS jich 1900 ztratila. V roce 2006 byl poměr získaných procent mezi těmito stranami příznivější pro ODS 36:16, nyní je na tom v poměru 19:18 lépe sociální demokracie.

„ODS je proto hlavním poraženým komunálních voleb. Voliči ji potrestali za klientelismus, korupci a aroganci," uvedl Sobotka na brífinku své strany a vytýčil pro své spolustraníky cíl, aby na radnicích podpořili pozitivní změny, aby si počínali transparentně a přispěli k tomu, aby zkorumpovaní členové ODS vedení radnic opustili.

Ve druhém kole půjde o to vyjádřit se k vládním škrtům

Požádal také občany, aby přišli ke druhému kolu senátních voleb a pomohli tak ČSSD získat potřebných dvanáct senátorských míst. „Pokud bude mít Senát jinou většinu než Sněmovna, bude schopen korigovat nespravedlivé vládní reformy. Podstatné reformy potřebují širší společenský konsensus, a ten potřebuje vyváženost obou komor," prohlásil Sobotka.

Připomněl, že Senát bude hlasovat o zavedení školného, o zvýšení poplatků ve zdravotnictví, o retroaktivním snížení příspěvku na stavební spoření a také zvýšení DPH u potravin a léků. Vyzval i voliče VV a TOP 09, jejichž kandidáti do druhého kola nepostoupili, aby podpořili změnu, kterou v těchto volbách představuje jedině ČSSD. „Lidé mají naposledy možnost se k této vládě vyjádřit. Mohou říci, co si myslí o škrtech vlády Petra Nečase," upozornil Sobotka.

Věci veřejné rychle odpojily dinosauří slovník

Na brífink pozval také všech 22 úspěšných kandidátů, které čeká příští týden druhé kolo senátních voleb. Potřásl si tak rukou i s moravskoslezským hejtmanem Jaroslavem Palasem, kterého nedávno bez odezvy vyzval, aby vysvětlil, jak přišel k penězům, za něž si staví v Ludvíkově na Bruntálsku penzion, jehož odhadovaná cena se pohybuje kolem dvaceti milionů.
Právě Palas patří k nejúspěšnějším kandidátům ČSSD v prvním kole senátních voleb. Ve volebním obvodu Bruntál získal 32,6%, kandidát ODS Jiří Žák výrazně ztrácí s 14,1%. 

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek pak glosoval proměnu Věcí veřejných. „Je zajímavé, jak rychle si osvojily dinosauří slovník. Před květnovými volbami byla chyba v politicích a politika se měla dít v zájmu lidí. Po těchto volbách jsou podle předsedy Radka Johna lidé hloupí, že nepochopili reformy, které pro ně vláda dělá," pozastavil se Zaorálek nad výrokem šéfa VV.

K věci:

Market ČSSD: Za body můžete získat třeba chvilku s Paroubkem 

Kandidáti zapnuli Facebook. Děkují, žertují i litují 

Jančíka střídá na Praze 5 John. Obsadil čtvrté místo 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…