Kdo má nejvíc vlivu? Němcová, Klausová, ale třeba i Bílá

21.10.2010 13:27

Za nejvlivnější ženy považuje porota Hospodářských novin šéfku sněmovny Miroslavu Němcovou a první dámu Livii Klausovou. Vysoko se umístila ale i zpěvačka Lucie Bílá.

Kdo má nejvíc vlivu? Němcová, Klausová, ale třeba i Bílá

Zatímco Lidové noviny hodnotí činnost a úspěchy členů vlády, Hospodářské noviny se zaměřily na analýzu nejmocnějších žen současnosti.

Porota listu vynesla na první místa šéfku Poslanecké sněmovny Miroslavu Němcovou, první dámu Livii Klausovou a nejvyšší státní zástupkyni Renátu Veseckou.

Němcová kultivuje

Němcová se na první příčce umístila například proto, že "svým chováním a vystupováním kultivuje naši politickou sféru i veřejnou sféru." To si alespoň myslí Zdeňka Procházková z Institutu pro místní správu.

Hned za Němcovou se umístila manželka hlavy státu Livia Klausová. "Z pozice první dámy pozitivně ovlivňuje, byť nepřímo, řadu politických procesů ve všech oblastech politického i společenského života v Česku," zhodnotil její přínos pro list třeba ředitel Státní opery Olive Dohányi.

Vlivná Vesecká

Pro třetí umístivší, Renátu Veseckou, pak hovoří zejména skutečnost, že se jí povedlo ovlivnit i věci, na které by vliv mít neměla. Myslí si to alespoň členka poroty listu Klára Olexová z magazínu Marianne.

Na dalších místech se co do vlivnosti v žebříčku HN umístily třeba místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wágnerová nebo filmová dokumentaristka Olga Sommerová. Zajímavé je také umístění zpěvačky Lucie Bílé, která se na šestém místě umístila shodně třeba s politoložkou Vladimírou Dvořákovou.

Více čtěte:

"Justiční mafiánka" Vesecká se smála Klausové

Foto: Ondřej Leinert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…