U Moravce hledali zlého čaroděje. Barták to není, tvrdil Kalousek

21.11.2010 12:43

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se prý svého náměstka Martina Bartáka nezastává. Měl by ale být nevinný, než se vina prokáže. Pohádka o zlém čaroději je podle něho zbytečná mediální kauza.

U Moravce hledali zlého čaroděje. Barták to není, tvrdil Kalousek

"Nehájím konkrétní osobu, hájím systém slušného chování," podotkl Kalousek v Otázkách Václava Moravce.

"Nejsem žádný soudce. Na financích se Barták ničeho nedopustil. Jestli se něčeho dopustil, když působil na obraně, to nevím. Tehdy tam byl za ODS a o tom nebudu z úcty ke koaličnímu partnerovi nic říkat. Až orgány činné v trestním řízení rozhodnou, zda se Barták něčeho dopustil, tak já se podle toho rozhodnu."

Nebyli jsme banda telat zmanipulovaných Bartákem

Pověst Bartáka je silně poškozena všemi kauzami, se kterými média přicházejí. Letouny CASA, pandury atd. "Určitě vím, o čem rozhoduje vláda, o čem ministr a co má na starosti náměstek," zdůraznil Kalousek s tím, že není možné, aby měl všechno "na triku" jen Barták.

Pandury prý schválila vláda Jiřího Paroubka s Bohuslavem Sobotkou jako ministrem financí. Všichni ministři Topolánkovy vlády pak hlasovali pro minimalizaci škod této zakázky. "Kdyby ve všem měl rozhodovat jenom Barták, tak to dělá z vlády bandu nevědomých telat, za které rozhoduje náměstek," řekl Kalousek.

Sladkobolná pohádka o zlém čaroději Bartákovi

Rovněž pro letouny CASA hlasovali všichni ministři - včetně Kalouska a Alexandra Vondry. "Sladkobolné pohádky o zlém čaroději Bartákovi a statečném princi Vondrovi jsou hloupost," poznamenal Kalousek.

Sám si špatnou pověst vytrpěl a ví, co to obnáší. "Cítíte se strašně sám a trvá dlouho, než dokážete, že jsou to pomluvy. Mně to trvalo 14 let." Pokud se prý ukáže, že Barták skutečně chybil, nedovolí mu už nikdy nikdo, aby to opakoval.

"Jsem přesvědčen, že jsem rozhodl správně, když jsem pro letouny CASA hlasoval - spolu se všemi Vondry, Nečasy a Schwarzenbergy. Pokud se ukáže, že to chyba byla, nebudu se tvářit, že jsem tam tehdy nebyl a nepodílel jsem se na tom. Nebudu tvrdit, že za všechno může ošklivý Barták."

Čtěte:

MfD došla v kauza Barták až ke Kalouskovi

Kalousek: Já a kauza Barták? To na mě někdo z ODS háže špínu

Foto: vlada.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…