S náměstkem policejního prezidenta to šlo ráz na ráz

27.11.2010 6:49

Hodně rychlým procesem prošla žádost náměstka policejního prezidenta Čecha o uvolnění z funkce. Osm dnů po jejím podání se jeho působení pro službu kriminální policie a vyšetřování stane minulostí.

S náměstkem policejního prezidenta to šlo ráz na ráz

Toto pondělí podal náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování Viktor Čech policejnímu prezidentovi Oldřichovi Martinů žádost o uvolnění z funkce i o propuštění ze služebního poměru a už příští úterý u policie skončí. Kromě samotného rozhodnutí zaskočila i rychlost, s jakou událost proběhla.

Spekulovalo se, že náměstek Čech prý absolutně necítil podporu pro své kroky, což mělo mít dopad na vyšetřování důležitých případů. Oficiálně však nedostatek podpory není příčinou odchodu. „K tomuto kroku jsem dospěl na základě vlastního rozhodnutí a vedly mě k němu čistě osobní důvody," uvádí Čech na webu policejního prezidia.

Ministra vnitra odchod zkušeného policisty znepokojil

Překvapivé je, že tak vysoký policejní funkcionář může skončit v podstatě ze dne na den. „Náměstek policejního prezidenta odchází po dohodě," vysvětlil pro ParlamentníListy.cz mluvčí policejního prezidia Jiří Vokuš skutečnost, že Čech podal žádost o uvolnění z funkce 22. listopadu a o propuštění ze služebního poměru ke 30. listopadu a bylo mu vyhověno. Až do obsazení uvolněné funkce je řízením pověřen Jan Noga, ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování.

Policejní prezident Martinů se k odchodu svého náměstka vyjádřil, že byl Čechovým rozhodnutím překvapen, protože byl s jeho prací naprosto spokojen. To ministr Radek John byl zprávou znepokojen vzhledem k profesním zkušenostem a morálním vlastnostem náměstka Čecha. „Osobně se budu zajímat o důvody, které ho vedly k tomuto rozhodnutí," nechal se John slyšet.

K věci:

Náměstek policejního prezidenta rezignoval 

Policejní prezident na 10 let jako u FBI. Bez ohledu na vládu 

Johnovi se bouří resort. Chtěl poskytnout citlivá data 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…