Vysmátý John na Primě převálcoval Pecinu. Dostal i odborníka

28.11.2010 21:53

MEDIÁLNÍ HODNOCENÍ Kdeže jsou ty časy Radka Johna s hlavou hluboko mezi rameny a pohledy do stolu, ptá se v nedělním mediálním rozboru analytik Břetislav Polách.

Vysmátý John na Primě převálcoval Pecinu. Dostal i odborníka

"Partie televize Prima překvapila hned ve dvou faktorech," zmiňuje pro ParlamentníListy.cz analytik Polách. "Jednak bych upozornil na konečně přímý postup moderátora, který leckdy použil i sarkastické poznámky, ale především bych rád upozornil na předsedu Věcí veřejných a ministra vnitra Radka Johna. Ten se velmi zlepšil, co se vystupování týká a podle mého názoru jasně předčil svého oponenta, jehož prakticky nepustil ke slovu," uvedl analytik.

Nedělní Prima tentokrát hostila bývalého a současného ministra vnitra, tedy Martina Pecinu a Radka Johna. Hned v úvodu se moderátor pořadu Jan Punčochář zeptal bývalé star televize Nova zcela neočekávaně: "Pane Johne, jste ještě pořád předseda Věcí veřejných a zároveň ministr vnitra?" John se nenechal vykolejit. "Proč bych jako nebyl," reagoval mírně podrážděně. Ve zbytku diskuse se už zaskočit nenechal.

RADEK JOHN:

"Hlavně bych vyzdvihl jeho argumentaci. Koukal jsem, že vůbec nehledal v papírech, což je obvyklá móda a všechna čísla říkal z hlavy. Jestli byla data správná, to nedovedu posoudit, ale počítám, že ano, jinak by mu do toho ihned skočil buďto Punčochář, nebo Pecina, což se nestalo.


Odborníkovi se John líbil. Pecina prý zklamal


Co ale kvituju nejvíc, především s ohledem na častá zesměšňování Johna jako debatéra, to je jeho mediální vystupování. Až na svěšená ramena nemělo chybu. Dříve se zadrhával, koukal do stolu, tvářil se, jakoby tam ani nebyl. Asi si Véčkaři udělali hlubokou sondu a začali pracovat na svém šéfovi, jinak si tu patrnou změnu nedovedu vysvětlit."

Podle slov analytika pohořel Martin Pecina, kdysi výrazná tvář sociálních demokratů. "Ten neměl den, byl po flámu, nebo rezignoval na všechno, co v politice očekával. Byl mírný, neměl žádná esa v rukávu, hovořil pouze o známých věcech a dovolím si tvrdit, že si s Johnem notovali. To ukazuje pouze na dvě věci, na předešlou dohodu, anebo na to, jak jsem teď řekl, na Pecinovu rezignaci. Pokud by chtěl vážně kandidovat na předsedu ČSSD, o čemž se hovořilo, snažil by se Johna rozdrtit."

Proč? "Protože všechna média extrémně sledují cokoli, co se Radka Johna a Víta Bárty týká. Pecina doslova prokaučoval příležitost zaplnit přední stránky pondělních novin," řekl ParlamentnímListům.cz Břetislav Polách.

Další analýzy mediálního vystupování:


Foto: Repro TV Prima

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…