Kmetiněves byla v kurzu před volbami. Teď politiky nezajímá

05.12.2010 17:15

Podle starosty Kmetiněvsi, kde byla před lety zavražděna 13letá dívka, zájem politiků o tento případ opadl. Před volbami byl ale velký.

Kmetiněves byla v kurzu před volbami. Teď politiky nezajímá

Starosta Kmetiněvsi na Kladensku Luděk Kvapil zažívá zklamání. Před sedmi lety byla právě v této vsi brutálně zavražděna třináctiletá dívka Bartora, její vrah byl však kvůli nízkému věku nedávno propuštěn z ústavu.

I přesto, že se obyvatelé Kmetiněvsi i její starosta proti tomuto kroku bouří a kontaktovali i politiky, resp. ministry spravedlnosti, ničeho nedosáhli.

Kolářová i Pospíšil

Kvapil jednal přímo s bývalou ministryní spravedlnosti Danielou Kolářovou a o cílech Kmetiněvské výzvy hovořil také  v parlamentu. Byl pozván do několika diskusních pořadů v televizi, představitelé politických stran se o dokument velmi zajímali.

„Politici si u mě podávali dveře, byl jsem doslova na roztrhání. Každý se se mnou chtěl vyfotografovat či se ukázat po mém boku na veřejnosti. Všichni také slibovali, že se o prosazení změny zákona osobně zasadí," popsal starosta Kmetiněvsi pro denik.cz.

Sliby chyby

Politici se prý o případ zajímali zejména před volbami. Nyní ale zájem utichl. Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) mu prý slíbil, že se ohledně případu ozve, dosud tak však neučinil.

Více čtěte:

Kmetiněves: Žádáme hlubší a věcnou diskuzi

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…