Šéf Senátu k narážce na orální sex: Doutníkům neholduji, paní Bubílková

09.12.2010 5:24

Půvabnou a zároveň překvapivou dohru má poslední díl pořadu Politické střelnice, kde si Zuzana Bubílková utahovala z předsedy Senátu Milana Štěcha a místopředsedkyně Aleny Gajdůškové. Oba dva přirovnala k duu Clinton – Lewinská. Štěch ale tvrdí, že on doutníky nekouří. Proč jej tedy Bubílková přirovnala ke Clintonovi?

Šéf Senátu k narážce na orální sex: Doutníkům neholduji, paní Bubílková

Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková podle samotné Zuzany Bubílkové řekla po zvolení Štěcha do druhé nejvyšší ústavní funkce pěknou blbost. A tak si to také schytala v jejím satirickém pořadu Politická střelnice. „Gajdůšková je jako Američanka Sarah Palin. Ta také říká voloviny," zmiňuje k tomu pro ParlamentníListy.cz Bubílková.

Ještě než ale budeme opětovně rozebírat „orální dobrodružství" Gajdůškové alias Monicy Lewinské a někdejšího amerického prezidenta Billa Clintona alias Štěcha, připomeňme, o co v pořadu šlo.

Bubílková totiž vytáhla pro diváky na obrazovku Gajdůškové větu, kterou pronesla právě v den volby nového vedení Senátu. „Jsem nesmírně ráda a jsem hrdá, že novodobý Senát má předsedu po dlouhých letech,"  řekla totiž doslova sociálně demokratická senátorka. „A co ti předtím, ti se nepočítají?" zeptala se poté ironicky před kamerami Bubílková. Pak nasadila svůj vtip, který již Parlamentní Listy.cz připomněly v pondělí.

Věta senátorky byla odvysílána bez jediného střihu

"Uznávám, Štěch to se ženama umí. Gajdůšková září, jako kdyby s ním právě navštívila Clintonovu oválnou pracovnu, kde jí Štěch ukázal, že nejenom americký demokrat, ale že i bývalý český odborář s doutníkem umí čarovat," vtipkovala moderátorka známá pod přezdívkou „Bubu".




„Já jsem nijak vyjádření paní Gajdůškové neupravovala, nestříhala a nemůžu za to, že tam řekla takovou volovinu. To je podobné, co nedávno řekla americká republikánka Sarah Palinová, která si ve svém nedávném projevu, v němž odsuzovala korejský konflikt, spletla severní a jižní Koreu," odrazila pak útok ParlamentníchListů.cz sama Bubílková. Nemá prý pocit, že by něco přehnala.

Z MINULOSTI:

„Není tady už komunismus, takže proč bych si měla dávat nějaké mantinely?" otázala se. Sice si prý tu a tam někdo z politiků na její prostořekou pusu stěžuje, ale od dua Štěch - Gajdůšková žádné výtky nezaznamenala. Zatím. Nedorazil od nich žádný úřední meil s prosbou o omluvu, naznačila  Bubílková.

„Nemám pocit, že by můj pořad šel za hranu. Každý rozumný člověk ví, že tady žádná oválná pracovna není. Je také dobře, že se cítí politici dotčeni mým pořadem. Vždyť někdy říkají nesmysly, ale každý ví, že jde o politickou satiru, nadsázku," dodala moderátorka, která byla známá svou hubatostí již z pořadu S politiky netančím, kde tvořila úspěšnou dvojici s Miloslavem Šimkem.

Štěch: doutníkům neholduji

Jenže i když si šéf Senátu Milan Štech zatím úředně nestěžoval, neznamená to, že by pořad strávil jen tak. „Vzhledem k tomu, že jsem nekuřák a doutníkům neholduji, nebyla narážka paní Bubílkové příliš trefná. Pokud vím, tak ani paní Gajdůšková není kuřačka," glosoval ataky Bubílkové pro ParlamentníListy.cz Štěch.

Alena Gajdůšková prozatím na telefonické dotazy a e-mail nereagovala.


Stalo se...


„Narážka na kauzu Clintona byla z pořadu zřejmá. Ale k tomuto typu pořadu podobné narážky patří. Myslím, že paní Bubílková byla už úplně na hraně, je si toho vědoma a dál by už v popisování případného a obrazného sexu mezi oběma senátory, navíc vysoce postavenými, nešla," vypálil pak odpověď mediální odborník a bývalý generální ředitel vydavatelství Ringier Tomáš Böhm.

Ringier vydává deníky Blesk a Aha, které ale před politickým bulvárem a přímou kritikou politiků málokdy zavírají vrátka. V poslední době přišel Blesk například se zjištěním, že Štěch coby bývalý odborářský boss vlastní velkou vilu ve vesničce Horní Slověnice poblíž Českých Budějovic, jejíž součástí je i terasa a bazén. Vilu si podle Blesku někdejší odborář postavil před třemi lety a její odhadní cena je pět až deset miliónů korun.

Přirovnání ke Clintonovi má odlišnou politickou váhu

Politolog Miloš Polák k nezvyklému přirovnání Bubílkové k sexuální dvojici Lewinská - Clinton ParlamentnímListům.cz již dříve sdělil: "Paní Bubílková chce ve svém pořadu především upoutat pozornost, ovšem její přirovnání předsedy českého Senátu Milana Štěcha k americkému prezidentovi není na místě, protože mají zcela odlišnou politickou váhu."

Politická střelnice moderátorky Bubílkové se vysílá na TV Barrandov od roku 2009 a slaví nebývalé úspěchy. „Politická střelnice je jedním z nejúspěšnějších pořadů od začátku vysílání TV Barrandov. Ukázalo se, že Zuzana Bubílková má silnou diváckou základnu, která s ní jde na každou stanici, kde právě paní Bubílková účinkuje," potvrdil ParlamentnímListům.cz ředitel vlastní tvorby a marketingové komunikace Janis Sidovský.

Pokud si do vyhledávače google zadáte slova "Clinton, Lewinsky" nabídne vám 743 odkazů na různé články a weby.  Při spojení "Clinton, oral sex" dokonce jeden milion a 370 tisíc výsledků a slova "Clinton, sex" obsahuje na 39 milionů internetových stránek. Na jména Milana Štěcha a Aleny Gajdůškové při podobném slovním propojení ale nic najít nelze.  

Proslavil ji už pořad Co týden dal

Zuzana Bubílková začínala ve Slovenské televizi. Společně s Otou Černým uváděla pořad Co týden dal. V roce 1995 se proslavila v České televizi pořadem S politiky netančím, který moderovala s Miloslavem Šimkem. Pořad později pod změněným názvem začala vysílat Nova. Ve své divadelní činnosti na Nově pokračovala Bubílková i po Šimkově úmrtí v roce 2004.

Kvůli své nemoci musela na čas televizní vystupování ukončit. Mezitím napsala knihy Co kamery neviděly (o působení v televizi v revolučních a porevolučních letech) a Co týden (ne)dal (o moderování diskusních pořadů Československé a později České televize). Na začátku roku 2008 se vrátila na ČT1 a moderovala pořad Co týden vzal. Ten byl v polovině roku 2008 zrušen, údajně kvůli narážce na Tomáše Cikrta. Od roku 2009 se Bubílková objevuje na TV Barrandov.

Televize a politika:

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…