Veterinář Bělobrádek je měkký, vánočního kapra sám nezabije

09.12.2010 14:13

Výrokem o sviních, se kterými si jako veterinář na jatkách dokázal bez problémů poradit a se kterými by se vypořádal i ve vysoké politice, pokud by je tam potkal, vešel razantně na politickou scénu nový předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Veterinář Bělobrádek je měkký, vánočního kapra sám nezabije

Donedávna ještě neznámý třiatřicetiletý mladý muž z řeznické rodiny, který působil jako tajemník pardubické organizace se však přiznal, že zabíjení vánočního kapra raději nechává na jiných členech rodiny.

„Kapra zabíjí můj otec já mu ho pouze lovím ve vaně. Vždycky je to velká atrakce," přiznal se Bělobrádek, který je sice bezdětný, nicméně už nyní se těší, jak bude vánočními dárky rozmazlovat své synovce a neteře, se kterými v kruhu rodinném Vánoce slaví. Nadílka u Bělobrádků se odehrává pod vánočním stromem, který nový šéf lidovců vlastnoručně uřeže v soukromém lese, který rodina obhospodařuje.

Předseda je prý pro neteře a synovce hračkou

„Advent je pro mne období, kdy by se měl člověk zamyslet nejen nad ekonomickými věcmi, ale i nad těmi, které je přesahují. Já osobně jsem v posledních čtrnácti dnech ve vleku událostí a už se moc těším, až si udělám trochu více času na sebe a na rodinu. Mám dvě neteře a dva synovce a jsem jejich nejoblíbenější strejda a taky nejoblíbenější hračka a už se moc těším, jak mne o svátcích potrápí," uvedl politik.

Pavel Bělobrádek v současnosti zkouší jako externista u státnic na veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně. „Pokud mi zbyde čas, tak jej využívám k pracovním návštěvám kolegů ze stranické organizace a také jsem se již setkal s jihomoravským hejtmanem a předsedou asociace krajů Michalem Haškem," doplnil předseda KDU - ČSL.

„Nebylo to žádné zásadní setkání, s panem předsedou jsme si věkově i generačně blízcí, (Michalu Haškovi je 34 - pozn. red.) já jsem s ním jednal z pozice předsedy asociace krajů. Hovořili jsme o celostátních tématech, například o problémech reformy školství, zdravotnictví a naše setkání bylo něco jako začátek komunikace. I když nemusíme mít na vše shodné názory, budeme se snažit tam , kde to bude užitečné pro lidi, abychom naše názory sbližovali," vysvětlil k setkání Hašek.

Více:

Lidovec Bělobrádek: Orlík už neposlouchám, teď píšu šansony 
Křesťanský demokrat s mluvou Ratha. Politology zatracen
Šéfem lidovců je Bělobrádek. Řeznický synek si poradí s každou sviní
Nový šéf lidovců: Jsem zastuzený skinhead, přiznal před lety

Koláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Šimák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…